Beauty

5 geweldige manieren waarop je concealer kunt gebruiken

Concealer, wat moet een meisje tegenwoordig nog zonder dit handige product in haar make-up tas? Vooral Girlscene’s Renée zweert erbij! En weet je wat? Je kunt concealer op zoveel manieren gebruiken dat het bijna onmisbaar wordt. Je kunt namelijk flink multitasken met zo’n potje of flesje concealer! De beste – en onze favoriete – manieren zetten we in dit artikel onder elkaar.

Ik – Renée – ben gek op concealer. Sterker nog, ik zou concealer verkiezen boven foundation en misschien zelfs mascara, zo serieus is het. Concealer komt bij mij altijd van pas. Heb ik slecht geslapen? Dan is er concealer. Krijg ik ineens onzuiverheden? Concealer helpt me uit de brand. Maar er zijn nog zoveel meer manieren waarop je concealer kunt gebruiken, waarvan ik er vijf in dit artikel uitlicht.

1. Donkere kringen
Ik was iemand die nooit last had van donkere kringen. Concealer onder mijn ogen? Dat begreep ik eerst niet zo goed, want ik had het zelf immers niet nodig. Geloof me, hoe ouder je wordt – in mijn geval 22 jaar – hoe donkerder je ineens wordt onder je ogen. Is het een combinatie van een drukker leven of misschien zelfs stress? Ik weet het niet, maar ik ga tegenwoordig op een doordeweekse dag niet meer naar buiten zonder een lik concealer onder mijn ogen. 

Om eerlijk te zijn gebruik ik zelfs twee concealers. I know, klinkt overdreven, maar voor mij werkt het en voor jou misschien ook. Ik heb niet immens donkere kringen trouwens. Toch werkt de combinatie perfecte voor mij. Om te beginnen breng ik de Porcelain Bisque corrector van Bobbi Brown aan onder mijn ogen. Dit geeft je meteen een frisse blik. Vervolgens breng ik nog een paar stipjes vloeibare concealer aan in mijn binnenste ooghoeken zodat de kleuren mooi blenden met mijn huid. Donkere kringen? Die zie je dan niet meer!

2. Onzuiverheden
Waar ik onzuiverheden spot, daar heb ik mijn concealer. Wat moet ik nog zonder concealer tegenwoordig? Oké, laten we niet te dramatisch doen, maar concealer is echt ideaal om je huid een stuk egaler te laten lijken. Omdat ik wel van een natuurlijke look houd breng ik eerst een foundation aan met een lichte tot medium dekking. De plekken die dan nog wat extra aandacht nodig hebben stip ik aan met concealer. Hierdoor wordt mijn huid dus egaler, maar zie je niet dat ik best wel wat werk heb verricht.

Verder is concealer ideaal om roodheden – rondom de neus bijvoorbeeld – te verdoezelen. Gebruik trouwens wel een concealer die matcht met je eigen huidskleur in deze gevallen, dus niet lichter of donkerder.
 

 

A photo posted by YSL Beauty Official (@yslbeauty) on

3. Shapen 
Je hebt heus geen poeder nodig om je gezicht vorm te geven of te shapen. Dat kun je namelijk ook doen met concealer! Daarvoor heb je wel twee verschillende kleuren nodig, namelijk één die een paar tinten lichter is dan je eigen huidskleur en één die een paar tinten donkerder is. De lichte kleur concealer gebruik je als highlighter en de donkere kleur als contour kleur om diepte te creëren.

In dit artikel lees je alles over het shapen van je gezicht!

4. Lippen
Wist je dat je concealer op verschillende manieren voor je lippen kunt gebruiken? Laten we beginnen met drie basic dingen. Nummer één is dat je concealer kunt gebruiken om het pigment uit je lippen weg te nemen. Dat is ideaal als je lippen van jezelf erg rood zijn en je bijvoorbeeld een nude kleur lippenstift wil dragen. De tweede manier is dat je concealer kunt aanbrengen op je liplijn. Vervolgens kun je een nieuwe liplijn tekenen met een lippotlood, waardoor je bijvoorbeeld optisch grote lippen kunt maken of juist je liplijn kunt perfectioneren. De laatste techniek is handig als je een felle kleur lippenstift draagt. Dan zie je namelijk al snel dat je een foutje hebt gemaakt of dat je bent uitgeschoten. Pak in dat geval een lipkwastje en je concealer en breng dit aan langs je liplijn. Op deze manier spreekt je mond nog meer en los je eventuele foutjes op. Handig!

5. Wenkbrauwen 
Dit is misschien niet iets wat je iedere dag zou doen, maar naast je liplijn ‘strakker’ maken, kun je ook je wenkbrauwen eruit laten springen. Wat veel meiden doen is hun wenkbrauwen bijtekenen en in vorm brengen om vervolgens met concealer langs hun wenkbrauwen te gaan. Aan de onder- én aan de bovenkant. Als je dat doet en de concealer mooi vervaagt zien je wenkbrauwen er strakker en netter uit. Gebruik hiervoor een concealer die net iets lichter is dan je eigen huidskleur.

Et voilà, zo kun je concealer dus ook gebruiken!

 
 

Meer beauty? Praat verder op het Girlscene forum.

Op welke manier gebruik jij concealer?