Lifestyle

7 tips om positiever te worden in januari

Januari staat voor veel mensen in het teken van goede voornemens. Of het nu gezonder eten is, het vinden van je grote liefde of vaker naar de sportschool gaan… Iedereen heeft wel iets waar ze aan willen werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze maand positief doorkomt? Girlscene geeft je de nodige tips! Lees snel verder.

Sta eens hierbij stil: ga je al je energie stoppen in het kwijtraken van een paar kilo’s die in de lente misschien weer terug zijn of investeer je liever in een houding waar je veel langer wat aan hebt? Als je jezelf leert accepteren, precies zoals je op dit moment bent, kan dit je leven namelijk veel meer beïnvloeden dan een paar oppervlakkige doelen aan het begin van het jaar.

Dit betekent natuurlijk niet dat je alle voornemens voor het gemak nu aan de kant moet schuiven. Maar het is gewoon veel effectiever om in plaats van op je negatieve kwaliteiten te focussen, eerst aardig te zijn voor jezelf. Vanuit deze houding bereik je veel meer en kom je uiteindelijk misschien eerder bij je oorspronkelijke ‘doel.’ Score! Daarom presenteren we een lijstje met tips voor een paar vriendelijkere voornemens voor dit jaar:

1. Herinner jezelf aan wat je tot nu toe allemaal bereikt hebt en wat je leuk vindt aan jezelf. Wees er dankbaar voor. Het is heel simpel, maar onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die dankbaar zijn ook gezonder zijn en betere relaties hebben.

2. Wees je eigen cheerleader. Je zegt toch ook niet tegen vrienden dat je ze net wat aardiger vindt als ze betere cijfers halen of het langer volhouden in de sportschool? Nee, en dat is precies een houding die goed is om bij jezelf te kweken. Schrap zelfkritiek en geef jezelf wat vaker het voordeel van de twijfel.

3. Houd in gedachten een positiviteits dagboek bij. Je kunt ook een echte aanschaffen, want dan heb je een mooi excuus om gelijk dat leuke notitieboekje in te slaan. 😉 Iedere dag zijn er veel geluksmomentjes die je een boost geven en die we vervolgens snel vergeten, omdat we getraind zijn om te focussen op wat verbetering kan gebruiken. Door meer stil te staan bij leuke momenten groeit je zelfvertrouwen en kweek je een dankbare houding. Maak iedere avond voor het slapen gaan een lijstje van vijf hoogtepunten van je dag of dingen die je blij maakten. Bloggers en vloggers verdienen hier trouwens zelfs hun geld mee. Denk aan ‘January favourites’ of ‘highlights of the day’.

4. Blijf volhouden: jezelf accepteren kan natuurlijk heel makkelijk zijn voor de één, maar voor een ander kan het net wat langer duren om hetzelfde level van Zen te bereiken. Geef daarom niet op als je wat tegenslagen hebt, ga een kop thee zetten en heb vertrouwen in ‘het proces’.
 

5. Als het allemaal een beetje zweverig begint te klinken, is dit een goede tip. Vergeet niet dat één van de belangrijke dingen in het leven lol hebben is. Zoek die hilarische vriend of vriendin op of kijk je lievelingsfilm om alles weer in perspectief te plaatsen.

6. Ontwikkel een ritueel: rust, ritme en rituelen zijn namelijk heel belangrijk in een druk leven. Ze geven je structuur, waardoor het makkelijker wordt om goede gewoontes aan te nemen.

7. Mediteer. Wees creatief: Koken of zingen zijn activiteiten waarbij je je hoofd uitschakelt en in het moment bent. Met andere woorden, het zijn tickets voor een goed humeur.

Hopelijk geven deze tips je genoeg inspiratie om positief de grijze januari dagen tegemoet te gaan. Succes!

Wat zijn jouw beste tips?

Door Eugenia