Lifestyle

Vergeet jij de Week van Het Vergeten Kind niet?

Vraagje… Heb jij de week van 29 januari al in je agenda gemarkeerd? Nee? Hoog tijd om dat wel te doen! De week van 29 januari tot 4 februari is namelijk een belangrijke week. Niet omdat er iets te vieren valt, maar omdat die week volledig in het teken staat van Het Vergeten Kind. Girlscene vertelt je in dit artikel meer over deze bijzondere week, dus lees snel verder.

We hebben het goed in Nederland, vind je niet? Een dak boven je hoofd, kans om naar school te gaan, verder te studeren én grote kans dat jij ook de Nikes kunt dragen die nu zo hip zijn. Of dat je dat ene rokje kunt kopen dat je al zo graag wil hebben en nu voor de helft van de prijs in de sale ziet hangen. Het leven is best goed. Maar niet voor iedereen… Daarom is het juist zo belangrijk om vooral in de week van 29 januari tot 4 februari stil te staan bij de Week van Het Vergeten Kind.


Het huisje op de Girlscene redactie 

Het Week van Het Vergeten Kind is een week waar Girlscene graag bij wil stilstaan. Er zijn namelijk veel ‘vergeten’ kinderen in Nederland. 38.000 om precies te zijn. Zij zitten in opvanglocaties door heel Nederland en kunnen niet alle dingen doen die een normaal kind in dit land doet. Vergeten kinderen zijn kinderen die werden mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of zelfs gevlucht zijn. Daar breekt je hart van… Ook zij verdienen het om in een warm huis te wonen, vandaar dat de volgende campagne in het leven is geroepen.


Wat doe je als je later op de dag of in de week iets moet doen en je wil het niet vergeten? Dan schrijf je dat op een post-it. Daarom heeft Stichting Het Vergeten Kind zelf post-it kunst gemaakt! Het harten huisje logo staat centraal en symboliseert het doel: dat alle kinderen een goed thuis hebben. Is dat niet een mooie doelstelling? Daarom zie je nu de kunstwerken van post-it papiertjes en het harten huisje op scholen, bij bedrijven en zelfs bij Ziggo Dome, Euromast en voetbalclubs Ajax en NAC. 

Wil jij de vergeten kinderen niet vergeten? Ieder gebaar laat zien dat je jouw hart opent voor het vergeten kind. Met een like, tweet, donatie, hart voor je raam of zelfs door je profielfoto op Facebook te veranderen met het hartje-logo… Ga snel naar de website Ik Vergeet Ze Niet en doe mee met de actie! 

Wat ga jij doen voor de Week van Het Vergeten Kind?