Real life

Girls Issues: Mijn crush heeft een vriendin

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op een jongen die een relatie heeft.

Hey Girlscene!
Ik werk bij een jongerenbedrijf voor goede doelen. Hier is een jongen die ik erg leuk vind. We kunnen het heel goed met elkaar vinden. Het probleem is alleen dat hij een vriendin heeft. Hij woont bij haar in een studentenhuis, maar ook samen met iemand anders die bij ons werkt. Zaterdag hadden wij een bedrijfsborrel, ik zou bij de andere persoon van ons werk in het huis slapen. Het huis waar hij dus ook woont. Tijdens de borrel werd er flink gedronken en hij flirtte constant met mij. Heel nonchalant een hand op mijn heup, grapjes maken en lief glimlachen.

Wij gingen na de borrel uit met zijn allen en iedereen was best wel aangeschoten, maar ik voelde me gewoon nog erg nuchter. Wij wilden met zijn allen een club in, alleen kwam ik er niet in omdat ik niet oud genoeg was. Toen stond hij opeens naast mij en pakte mijn hand. Ze wilden graag rond vier uur naar huis, omdat ik bij hun sliep ging ik mee. De andere persoon had een fiets, mijn crush en ik niet. Ook moesten wij nog even langs kantoor om onze spullen op te halen. Op het kantoor ging de andere collega naar de wc. Toen knuffelde hij mij en keken we elkaar diep in de ogen. Daarna moesten we nog een heel stuk naar hun huis lopen en die andere collega had een fiets en was erg moe en fietste daarom snel door.

Gelijk toen zij weg was pakte hij mijn hand weer en liepen we samen naar zijn huis toe. Ineens stopte hij en gingen we zoenen. Na het zoenen stonden we gewoon een beetje te knuffelen en zei hij aldoor ”Dit kan niet”, maar vervolgens zoende hij me weer. Zo ging dit de hele reis door. Hij zei ook de hele tijd ”Het spijt me”, ”Zeg dit tegen niemand beloof je dat?”. Toen we bij hun huis waren liep ik alvast naar de kamer waar ik zou slapen. Toen hij vroeg om te gaan roken ging ik mee. Hij vroeg of naast hem kwam zitten en dat deed ik. We gingen knuffelen en hij zei dat ik mooi was. Later zei hij ”We moeten echt slapen”, dus we gingen tandenpoetsen. Hij knuffelde mij aldoor en gaf mij een kus op mijn voorhoofd en zei weer ”Sorry” en ook nog iets van ”Onze tijd komt nog wel”. Hierna ging hij dus slapen bij zijn vriendin.

De volgende ochtend kwam hij bij mij om ontbijt te brengen, verder zwegen we. Toen hij weer wegging vroeg hij of ik nog wel een beetje blij was, waarop ik zijn hand pakte en erin kneep. Verder was de hele dag super gênant. Ik zit nu gewoon met heel knagend gevoel in mijn maag aangezien ik hem echt leuk vind en ik niet weet of hij mij ook leuk vindt en hoe het dan met zijn vriendin zit. Ik snap het ook wel want ze hebben al meer dan twee jaar een relatie, dus ik verwachtte er niet al te veel van. Op het werk doen we alsof er niets is gebeurd, maar ik kan wel huilen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen of advies geven over wat ik kan doen, want ik vind hem echt leuk!

Groetjes Anoniem

Lieve Anoniem,

Wat lastig! Heb je iemand gevonden die jij leuk vindt, is ‘ie bezet! Uit jouw verhaal is duidelijk te merken dat hij jou ook wel ziet zitten, anders ga je niet zomaar iemand zo vaak zoenen. Waarschijnlijk weet hij zelf niet zo goed wat hij wilt. Het kan best zijn dat hij gek is op zijn vriendin, maar jou ook leuk vindt. Geef hem even tijd om alles uit te zoeken. Merk je dat de spanning tussen jullie blijft, vraag dan een gesprek met hem aan.

Geef aan dat je graag wilt weten of er een mogelijkheid is voor een “ons”. Dit vraagt wel wat moed, want grote kans dat hij je vertelt dat hij verder wilt met zijn vriendin. Je moet namelijk wel rekening houden dat je een stuk losser en vrijer bent met alcohol op.

Het enige wat wij kunnen aanraden is daarom een gesprek, dan weet jij waar je staat. Gaat hij verder met zijn vriendin dan kun jij ook weer verder met jouw leven. Ga wel voor jezelf na hoe erg jij verliefd bent op deze jongen. Is hij het waard om iemands relatie te verbreken? En als hij vreemdgaat met jou, waarom zou hij dat dan ook niet doen als hij met jou in een relatie is…

Ga er dus vooral op af en zorg dat je antwoorden krijgt!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Must reads 👀