News

Tiener bijna dood door shotjes

Wat heb jij dit weekend gedaan? Als je op stap bent geweest dan heb je misschien wel een shotje tequila of Jägermeister genomen. De meeste tieners zien shotjes niet als iets gevaarlijks, maar het verhaal van Hanna Lottritz opent je ogen misschien wel. Een avondje stappen veranderde voor haar in een nachtmerrie… Na dit verhaal wil je volgend weekend geen shotjes meer. 

Ze is 21 jaar, woont in Reno en studeert journalistiek. Als je Hanna Lottritz op het eerste gezicht ziet dan zou je niet zeggen dat ze het ooit héél bont heeft gemaakt. Hanna heeft een verhaal geschreven waarmee ze andere tieners wil waarschuwen voor shotjes, want door shotjes is zij er bijna niet meer geweest. Hanna heeft haar verhaal ‘Waarom ik geen shotjes neem op mijn 21ste verjaardag’ genoemd. 

De verschrikkelijke gebeurtenis vond plaats op 25 juli. Hanna ging met vrienden naar een festival en de groep ging daarvoor alvast indrinken. Hanna had het gevoel dat haar vrienden meer aangeschoten waren en wilde het ‘inhalen’. Ze sloot een weddenschap met een vriend af om te kijken wie het meeste van de fles whiskey kon drinken. Eenmaal op het festival dronk ze nog een glas whiskey. “Ik zei tegen mijn vrienden dat ik me prima voelde, maar vijf minuten later werd ik onwel”, schrijft Hanna.

Haar vrienden namen haar mee naar de EHBO-tent op het festival en ze werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd duidelijk hoe erg Hanna eraan toe was. De dokters dachten dat ze het niet zou overleven, want ze reageerde op geen enkele test: “Ze dachten dat ik hersendood was.” 24 uur later kwam Hanna bij en realiseerde ze zich wat er was gebeurd. “Een verpleegkundige vroeg mij of ik mezelf dood wilde drinken. Deze vraag kwam het hardst binnen”. 

Hanna heeft sinds deze gebeurtenis nooit meer een glas alcohol gedronken, met uitzondering van een glas saké op haar verjaardag. Hanna waarschuwt andere tieners voor alcohol met haar verhaal. “We weten wat harddrugs met een mens doen, maar we praten nauwelijks over de gevaren van alcohol”, schrijft de brunette op Twitter. 

Schrik jij van het verhaal van Hanna?

Bron

Must reads 👀