Health

Februari challenge: 30 Dagen Arm

We zijn nu verder in het nieuwe jaar en velen van ons zijn de goede voornemens een soort van, ongeveer, een klein beetje vergeten.. Tijd om je toch nog even te helpen herinneren! Je begon dit jaar met het idee een fitte en sterkere versie van jezelf te worden, maar inmiddels ben je misschien een beetje ingezakt of vallen oefeningen zwaarder dan je had verwacht. Daar hebben we een kleine oplossing voor bedacht: de 30 Day Arm Challenge. Doe je mee?

Veel meiden herkennen het probleem van een minder sterk bovenlichaam. Je benen kunnen aardig wat hebben, want hállo, we zijn Nederlanders en we fietsen. Je armen zijn echter niet zo goed in shape, want wanneer gebruik je die nou? Dit kan dan ook voor veel meiden een dealbreaker zijn in de sportschool. Je armen trainen is lastig, omdat je niets hebt om mee te beginnen. Deze 30 Day Arm Challenge gaat daar verandering in brengen. Samen met jullie willen we namelijk deze uitdaging aangaan, zodat we over 30 dagen meer kracht hebben en dus makkelijker de sportschool kunnen veroveren. We beginnen vandaag op 1 februari.

Deze arm-uitdaging is bedoeld om overal en altijd te kunnen doen. Daarom hebben we gekozen voor oefeningen waarbij je bijna geen materiaal nodig hebt. Om de uitdaging erin te houden, worden verschillende oefeningen afgewisseld. Zo blijft het uitdagend! Belangrijk is wel dat je altijd naar je eigen lichaam blijft luisteren. Als iets pijn doet of zeurt, doe dan rustiger aan. Ook kun je bij veel oefeningen het totale aantal verdelen in meerdere sessies. Hieronder vind je het schema en een uitleg van de oefeningen.

Tricep dip: Ga op het puntje van een stoel of de bank zitten. Zet je handpalm op de rand, houd je benen in een hoek van 90 graden en til je lichaam over de rand. Laat je lichaam zakken naar de grond en duw jezelf weer omhoog.

Push-up: Ga op je buik op de grond liggen. Zet je handen in lijn met je schouders, naast je lichaam op de grond, duw je hele lichaam omhoog tot plank en laat weer rustig zakken. Nog te lastig? Kruis je onderbenen en houd je knieën op de grond tijdens de push-up.

Bicep curl: Ga rechtop staan met je schouders relaxed naar beneden. Houd je bovenarmen langs je lichaam met in beide handen gewichten met je handpalmen naar voor gericht. Til nu het gewicht op door je ellenboog te buigen. Gewichten kun je vervangen door gevulde flesjes, boeken, etc. 

Mountain climber: Ga in plankpositie op de grond staan en houd je rug dus recht. Trek je knie op naar binnen. Doe dit om en om.  

Punches: Ga recht op staan. Houd je vuisten gebald en voor je lichaam. Stoot nu om en om in rap tempo je linker- en rechterhand naar voren in een boksbeweging. Dit doe je gedurende het aangegeven aantal seconden.

Doe jij mee? Laat het ons en de andere meiden weten in de reacties!