Food

Dit is de lekkerste taart ooit!

Het is genetisch bepaald dat elk meisje dol is op chocolade, met zo nu en dan een uitzondering ;-). Vooral tijdens ons maandelijkse feestje kan niets ons zo opvrolijken als een stuk (of een reep) chocolade. Of nog beter, een stuk chocoladetaart! De perfecte chocoladetaart maak je zelf, Girlscene zet het recept onder elkaar. Enne, helemaal niet erg als je meer dan één stukje eet, het is namelijk vandaag taartdag! Kom maar op met die taart…

Ingrediënten:
– 225 g zelfrijzend bakmeel
– 100 ml water (gekookt)
– 397 gecondenseerde melk
– 175 g witte basterdsuiker
– 200 g pure chocolade
– 150 g melkchocolade
– 4 el cacaopoeder
– 250 ml slagroom 
– 1 mespunt zout
– 110 g boter
– 2 eieren

Keukenspullen:
– Springvorm (20 cm)
– Bakpapier

 

Een foto die door drjinna is geplaatst op

1. Voordat je begint, verwam de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
2. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout in één kom en vermorzel de pure chocolade tot grove stukken.
3. Doe de boter, suiker, gecondenseerde melk, kokend water en de helft van de pure chocolade in een pannetje.
4. Zorg ervoor dat je het mengels blijft roeren terwijl het op laag vuur een gladde massa wordt.
5. Voeg vervolgens het bakmeel toe in de kom en roer het mengsel stevig door. Klop hierna de eieren los en voeg ze ook toe. Roer hierna weer goed door.
6. Schenk het mengsel in de springvorm en bak de taart voor ongeveer 55 minuten in de oven.
7. Hak ondertussen de melkchocolade fijn en doe het met de rest van de pure chocolade in een kom.
8. Controleer na 55 minuten of de taart gaar is door een satéprikker in de taart te steken. Komt hij er droog uit dan is de taart gaar. Laat hem daarna voor 30 minuten afkoelen in de vorm.
9. Verhit de slagroom tot het net niet kookt en schenk het daarna in een kom. Meng dit al roerend door tot de chocolade compleet gesmolten is.
10. Klop de chocolade met een mixer tot een mooie glanzende massa en laat het in 30 minuten opstijven buiten de koelkast.
11. Verwijder de bakvorm en laat de taart voor ongeveer 1,5 uur afkoelen. Snijd hierna de taart doormidden en verdeel het chocolademengsel over de twee delen. Leg hierna de delen weer op elkaar en je hebt een heerlijke chocoladetaart!

Enjoy!

Nog een lekker chocoladetaart recept proberen? Check dan de heerlijke chocolade malteser mousse taart hier.

Lust jij chocoladetaart?

Bron: Allerhande