Lifestyle

8 nuttige tips voor meer zelfvertrouwen

Niets vervelender dan niet goed in je vel zitten en je onzeker voelen. Bleh, wat een rotgevoel is dat altijd! En er zijn ook nog eens zoveel dingen waar je onzeker over kan zijn. Je uiterlijk, hoe je presteert op school of werk, dat je niet weet wat je in de toekomst wil doen… Gelukkig zijn er nuttige tips om meer zelfvertrouwen te krijgen en Girlscene zet die in dit artikel onder elkaar.

In dit topic op het Girlsceneforum delen Girlscene-lezeressen dé tips om jezelf goed te voelen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Check dus zeker dat topic als je 134 pagina’s aan goede tips wil lezen!

1. Geef complimenten
Stiekem is niets zo fijn als een compliment krijgen, maar helaas is dat iets wat veel mensen te weinig doen. Op de een of andere manier lijkt het niet in ons te zitten, maar dat kun je natuurlijk veranderen. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om je vriendinnen een compliment te geven. Wedden dat je dan ook eens een compliment terugkrijgt? Probeer die complimenten dan ook met open armen te ontvangen, want daardoor krijg je langzaamaan meer zelfvertrouwen.

2. Zoek inspirerende quotes op
Een goede tip van Girlscene’s Emily is om inspirerende quotes op te zoeken, vooral als je even niet lekker in je vel zit. Je kunt namelijk veel kracht halen uit zulke quotes en je gaat anders tegen dingen aankijken. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf veel meer waarderen als je inspirerende quotes leest. Hang bijvoorbeeld je favoriete quote bij de spiegel waarvoor je iedere dag staat, zodat je elke keer aan die mooie quote herinnerd wordt.

Girlscene zette hier en in dit artikel al wat quotes voor je op een rij.

3. Voel je mooi
Voel je mooi. Zeker op een slechte dag is het fijn om jezelf extra mooi te maken. Voel je je bijvoorbeeld heel knap als je haar goed zit? Besteed dan extra tijd aan je kapsel. Houd je juist van een make-upje? Breng dan make-up aan. Fake it until you make it! Trek je favoriete outfit aan zodat je jezelf heel goed voelt.
 

4. Denk positief
Eén van de allerbelangrijkste dingen is om positief te denken. Van negatieve gedachten raak je alleen maar in een negatieve spiraal en dat is nu precies wat je niet nodig hebt als je niet lekker in je vel zit. Juist door positief te denken kun je meer zelfvertrouwen krijgen, net zoals door inspirerende quotes te lezen. Geef jezelf credits als je een good hair day hebt, je highlight on fleek is of als je er simpelweg goed uitziet. 

5. Haal geluk uit kleine dingen
Grote kans dat je jezelf nog zelfverzekerder voelt als je ook gelukkig bent. Probeer geluk niet enkel uit grote dingen te halen zoals het hebben van een relatie of grote doelen behalen. Haal juist geluk uit kleine dingen! Bijvoorbeeld het buiten super mooi weer is, dat je een productieve dag hebt of dat je blij bent met de vrienden en familie om je heen. Maar ook dat je ergens een kopje koffie of thee hebt gedronken, je eindelijk dat ene boek hebt uitgelezen of dat je lekker hebt geslapen.

6. Doe dingen buiten je comfortzone
Zet eens een stap uit je comfortzone. Dingen doen die je nooit doet zijn eng, maar juist door die angst te overwinnen word je zelfverzekerder. Bied bijvoorbeeld aan om die presentatie te doen, zelfs als je enorm bang daarvoor bent. Of probeer een sport waarvan je nooit had gedacht dat je het wilde beoefenen. Spreek onbekende mensen aan op straat voor een gezellig praatje. Er zijn genoeg dingen die je waarschijnlijk liever niet doet, maar die je wel kunnen helpen om te groeien en meer zelfvertrouwen te krijgen.

7. Bereid jezelf op alles goed voor
Leven in onzekerheid vindt niemand fijn. Misschien is het daarom goed om houvast te vinden op momenten waarop dat kan. Heb je ergens afgesproken en ben je er dan nog nooit geweest? Zoek dan uit hoe je daar moet komen. Heb je een date maar zijn er nog onduidelijkheden over het hoe, wat en waar? Vraag het diegene dan. Leer goed voor tentamens zodat je weet dat je er in ieder geval alles aan hebt gedaan om een voldoende te halen. Door jezelf goed voor te bereiden voel je jezelf al een stuk zelfverzekerder.

8. Sport
Sporten is een goede manier om zelfverzekerder te worden. Niet per se om af te vallen trouwens. Als je voelt dat je lichaam in shape is, krijg je meer zelfvertrouwen en daarnaast maak je tijdens het sporten een stofje aan waardoor je je gelukkig voelt. En dat helpt allemaal mee om meer zelfvertrouwen te krijgen!

 
Highlighter  /  Sportlegging
 

Wat zijn jouw tips voor meer zelfvertrouwen?