Fashion

Mijn vriend koos een week lang mijn outfits uit

Oké, het is zover. Ik, Girlscene’s Renée en controlfreak eerste klas, geef één week lang de controle over mijn outfits uit handen. Niemand minder dan mijn vriend mag van maandag tot vrijdag bepalen wat voor kleding ik draag en welke schoenen daaronder moeten. De voorspelling? Een week lang in rokjes en afzien op hoge hakken. Kijk maar mee.

Ik moet toegeven dat ik wel van een uitdaging houd, maar waar ik niet gek op ben is doen wat een ander van mij verlangt. Maar toch doe ik één (werk)week lang een stapje uit mijn comfortzone. Mijn vriend heeft namelijk de controle over mijn kledingkast. En dat niet alleen, hij bepaalt dus ook wat ik draag. Normaal ben ik niet echt iemand die iets zou dragen omdat de ander dat wil en daarom is deze challenge des te leuker. Een week lang moet ik mijn mond houden en dragen wat mij opgelegd wordt. Als dat maar lukt…

Wat verwacht ik? Natuurlijk weet ik wel waar mijn vriend van houdt. Hij is gek op stoffen zoals kant en leer, houdt van doorschijnende materialen en ziet vrouwen het liefst op hakken. Cliché, I know. Ik weet dat we qua kleding redelijk op één lijn liggen, maar de grote vraag is welke combinaties hij voor mij zou maken. Ik verwacht vijf dagen lang jurkjes, rokjes en hoge hakken. Niet compleet mijn ding. Stiekem probeerde ik hem daardoor onbewust toch te sturen, maar ik heb mezelf redelijk in kunnen houden. De volgende outfits zijn dus door hemzelf gestyled.

Dag 1


Top: Zara | Broek: Forever 21 | Schoenen: Sarenza

Wat blijkt? Ik mag de week beginnen in een spijkerbroek, wat mijn go to look is. Maar uiteindelijk draait deze outfit voor hem om mijn top, want zoals ik eerder liet weten is (nep)leer één van zijn favorieten. Heb ik al gezegd dat hij zijn ogen niet van mij af kon houden toen ik dit droeg op de tweede date? 😉 Daarom greep hij de Zara top als eerste uit de kast. Een veilige keuze!

Benieuwd naar de schoenen? Check dit artikel dan nog eens.

Gedachte van de dag: Best een basic look voor iemand die van heel vrouwelijk houdt.

Dag 2


Top: COS | Rok: Costes | Oorbellen: Fashionology | Ketting: Urban Outfitters

Op dag 2 heeft mijn vriend nog een favoriet van hem klaargelegd: mijn nep leren kokerrok van Costes. Het is niet de ideale outfit, aangezien ik vandaag een teamuitje met de Girlscene redactie heb en ik een stukje moet lopen (in de regen) op dezelfde Sarenza enkellaarzen van gisteren. These shoes are not made for walking. Misschien is het iets te gekleed voor een normale werkdag, maar mijn vriend heeft deze outfit op het menu gezet dus ik draag het.

Gedachte van de dag: Een rok gecombineerd met enkellaarzen (inclusief hak) laten je in ieder geval heel vrouwelijk voelen.

Dag 3


Leren jack: Zara | Blouse: WE | Broek: Bershka | Schoenen: Topshop | Ketting: Urban Outfitters

Op dag drie ligt er een heel ander ensemble klaar. Mijn vriend wilde dat ik op deze regenachtige dag (vandaar de shitty kwaliteit van de foto’s) ging voor een zwarte skinny jeans en een nette witte blouse. Prima! Om de outfit af te maken koos hij voor mijn Topshop enkellaarzen, Zara leren jas, dezelfde Urban Outfitters ketting van gisteren en gouden staafjes als oorbellen van & Other Stories (niet op de foto). Done.

Gedachte van de dag: Persoonlijk is dit de favoriete outfit die mijn vriend voor mij uitkoos.

Dag 4


Blouse: H&M | Broek: ONLY | Schoenen: Sarenza

Dag 4 is onverwachts een thuiswerkdag (vandaar de iPhone foto’s) omdat ik halverwege de middag een afspraak heb. Maar dat weerhoudt mijn vriend er niet van om deze outfit te geven en ik durf het bijna niet te zeggen… Ik draag wederom leer. Sterker nog, ik krijg er zelfs opmerkingen over van mijn collega. Volgens mij valt het de mensen om mij heen op dat hij een grote liefde voor leer heeft.

Gedachte van de dag: Weet je, eigenlijk went op hakken lopen heel snel. Ik kom moeiteloos de stad door, al ben ik blij als ik eindelijk weer zelf mijn schoenen kan uitkiezen. Dat mis ik echt!

Dag 5

Jurk: H&M | Panty: HEMA | Schoenen: Topshop

Eindelijk is de laatste dag aangebroken! Ik moet zeggen: het bevalt mij prima dat ik niet zelf mijn kleren ‘s ochtends hoef uit te zoeken – want: tijd – maar toch mis ik het stiekem om mezelf te kleden naar hoe ik mij voel. Vandaag krijg ik één van mijn lievelingsoutfits aangemeten: deze midi jurk van H&M. Blijft een goede aankoop. Verrassend genoeg kiest mijn vriend weer voor de Topshop boots, wat ik zelf dus nooit zou doen. Oké, we hebben toch niet hélemaal dezelfde smaak.

Gedachte van de dag: Zelfs de tandarts vond de outfit geslaagd. Enne… Ik heb nog nooit zoveel opmerkingen over mijn billen gekregen. Dit jurkje kan ik dus iedereen met een peervormig of zandloperfiguur aanraden, haha.

Oké. De vijf dagen zijn voorbij en wat is mij opgevallen? Mijn vriend heeft toch iets minder een obsessie met jurkjes en rokjes dan ik dacht, maar daarentegen is hij echt verzot op leren items en hakken. Toch mis ik wel de vrijheid om zelf mijn kleding uit te kiezen, gek hè? Voor mij is mijn outfit dé manier om mij te kleden naar hoe ik mij voel. Alhoewel, soms vind ik de outfits een tikkeltje saai. Met andere woorden, ik denk dat ik wat statement pieces aan mijn garderobe moet toevoegen. Al met al was het een leuke challenge, maar wat ben ik blij dat ik weer zelf mijn kleding mag uitkiezen. 😉

Zou jij een week lang je vriend jouw outfits laten uitzoeken?

Must reads 👀