Lifestyle

13 kleine dingen die je meteen een gelukkiger gevoel geven

Gelukkig zijn, is dat niet iets wat we allemaal willen? Het blijkt toch best lastig om je zo te voelen. Al helemaal in deze tijd van het jaar. Het is meer donker dan het licht is, het regent de hele dag en de lucht is grauw. Heel eerlijk: januari is niet de beste maand voor jouw humeur. Waarom maak je deze maand niet een beetje leuker voor jezelf? Met deze kleine daden krijg je een instant gelukkig gevoel. Make your day extraordinary!

Als je opstaat is het donker en als je eindelijk klaar bent met school of werk dan is het wéér donker. Als je naar buiten kijkt is het grauw en druilerig. De feestdagen zijn voorbij en de gezellige lichtjes zijn weg. Januari is de maand waarin de meeste mensen last hebben van een dipje en dat is ook niet heel gek. Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten, daar is het leven veel te leuk voor! Geluk bestaat uit de kleine dingen en daarom kun je met slechts een paar kleine daden een instant blij gevoel krijgen. Hier een paar suggesties:

 

A photo posted by Emma Najade De Wijer (@emmanajade) on

1. Bestel eens een andere koffie
Jouw bestelling bij Starbucks is altijd hetzelfde. Een kleine latte met sojamelk. De Starbucks barista weet bij jouw binnenkomst al wat hij moet maken. Tja, dat verveelt wel na een tijdje. Spice up your life! Maak je leven weer spannend door eens iets anders te doen. Laat die kleine latte met sojamelk voor wat het is en bestel eens een latte met andere koffiebonen, amandelmelk, slagroom én sprinkles! Dit kun je natuurlijk op veel dingen toepassen, van de route naar school tot een andere kledingstijl.

2. Mediteer voor vijf minuten
Neem een momentje op de dag waarop je even helemaal niks anders focust dan op jezelf. Mediteer om tot rust te komen. Denk terwijl je aan het mediteren bent aan de dingen waar je dankbaar voor bent en geef je negatieve gedachten een plekje. Daarna kun je op een positievere manier weer verder met de dag.

 

A photo posted by Emma Najade De Wijer (@emmanajade) on

3. Geef een compliment aan een vreemde
Zie je een meisje met leuke laarzen? Kom je een jongen tegen met mooie ogen? Meestal denk je het alleen, maar waarom zou je het niet tegen hen zeggen? Het voelt op het begin een beetje ongemakkelijk om tegen een wildvreemde te praten, maar het gevoel wat je de ander met jouw woorden geeft is onbetaalbaar. En daarvan krijg jij weer een goed gevoel (én karmapunten!).

4. Trakteer een vriendin op iets lekkers
Als je in een dipje zit voelt niks ‘leuk’ aan, maar je mag je ogen best openen voor de lieve mensen om je heen. Je beste vriendin bijvoorbeeld. Degene die er altijd voor jou is en die altijd een glimlach op jouw gezicht weet te toveren. De volgende keer dat jullie een koffiedate hebben bij Starbucks, trakteer haar dan op haar lievelings frappuccino. Gewoon, omdat ze jouw beste vriendin is. Als je BFF blij is ben jij ook blij, toch?

5. Bel spontaan een vriendin op die het moeilijk heeft
Heb je een vriendin van wie haar ouders in een scheiding liggen? Een vriendin met liefdesverdriet? Of een vriendin die het heel moeilijk heeft op school? Bel haar spontaan op om te vragen hoe het gaat. Je kunt ook voorstellen om nu wat leuks te doen. Spreek bijvoorbeeld af bij Starbucks en trakteer haar op een lekker drankje (zie het vorige punt).

 

A photo posted by Emma Najade De Wijer (@emmanajade) on

6. Maak een dankbaarheidslijst
Maak een lijst met dingen waar je dankbaar voor bent. Herinner jezelf aan de dingen die wel leuk zijn aan jouw leven. Als je eenmaal begint met de lijst dan kom je op steeds meer leuke dingen. Ben je klaar met de lijst? Hang ‘m op een goed zichtbare plek zodat je er elke dag aan herinnerd wordt.

7. Zet een snack op je boodschappenlijstje
Onder het mom van ‘bikini bodies are made in winter’ probeer je gezond te eten. Daarom probeer je alleen maar super healthy dingen op je boodschappenlijst te schrijven. Gun jezelf één lekkere snack. Omdat je het hebt verdiend! Dit voorkomt ook dat je in de supermarkt komt en bij een spontane craving zeven verschillende soorten chips in je winkelmandje gooit.

8. Maak een done list
Er komt geen einde aan jouw to do list en het lijkt wel alsof je niks kan afstrepen. Als je érgens gestrest en ongelukkig van wordt, dan is het wel van dit rottige lijstje. Maar als je een to do list hebt, waarom dan geen done list? Hierop schrijf je de dingen die je vandaag hebt bereikt. Van je bed opmaken tot boodschappen doen; alles mag erop. Zo voel je je iets minder nutteloos en focus je je ook op de dingen die wél lukken.

9. Schrijf leuke dingen op je to do list
Waarom alleen maar stomme dingen op je to do list schrijven? Pauze houden of een snack nemen moeten ook gebeuren op een dag, dus schrijf deze dingen ook op je to do list. Zo wordt het ineens een stuk leuker om je to to list af te werken!

 

A photo posted by Emma Najade De Wijer (@emmanajade) on

10. Stel een happy playlist samen
Van de hele dag Adele luisteren wordt niemand vrolijk. Stel daarom een playlist samen met liedjes waar je blij van wordt. Het nummer dat je doet terugdenken aan vakantie of het liedje waardoor je aan je crush denkt bijvoorbeeld. Als je even een off-momentje hebt, laat dan deze playlist door je speakers galmen.

11. Schrijf je negatieve gedachten op
Een dipje betekent niet meteen dat je jouw negatieve gevoelens moet wegstoppen. Schrijf je negatieve gedachten op om ze een plaats te geven. Hierna heb je weer ruimte voor ‘happy thoughts’.

12. Doe eens iets anders met je haar
Elke dag een paardenstaart, dat gaat vervelen. Doe vandaag eens iets anders met je haar! Probeer eens een van deze kapsels.

13. Trakteer jezelf op een heerlijke treat
Je bent al drie keer zeiknat geregend, je kat heeft net op je huiswerk gespuugd en je crush appt niet terug. Soms heb je je dag niet. Het enige wat dan helpt is iets lekkers! Zin in Starbucks? Go for it! Bestel die latte met extra siroop en slagroom. Je hebt het verdiend :-).

Goed nieuws! Starbucks wil jouw leven een stukje leuker maken en daarom is er in de hele maand januari een super leuke actie. Deze maand bestel je elke latte voor de standaardprijs en alle extra’s zijn…. GRATIS! Zin in een latte met vijf pompjes siroop, slagroom en sprinkles? Je betaalt alleen voor de latte! Deel jouw ultieme Starbucks latte op social media met de hashtag #NoOrdinaryLatte.

Welke tip ga jij gebruiken? Heb jij nog een andere tip voor een gelukkiger gevoel?

*Dit is een gesponsord artikel