Lifestyle

Je gelooft nooit hoeveel ouders toegeven stiekem in jouw telefoon te kijken

Hoe oud was jij toen je voor het eerst een telefoon kreeg? Tegenwoordig hebben alle tieners en zelfs kinderen een eigen telefoon. Hierop praat je de hele dag met je vrienden en heb je misschien ook contact met je crush. Best moeilijk voor ouders, want zij kunnen geen oogje meer in het zeil houden. Het percentage dat toegeeft stiekem in jouw telefoon te kijken is best schokkend…  

Vroeger had je geen telefoon en moest je bij elkaar langsgaan om elkaar te zien. Zo wisten ouders altijd waar hun kinderen mee bezig waren en met wie ze omgingen. Dat is tegenwoordig wel anders. Tieners en zelfs kinderen hebben een eigen telefoon en hierop kunnen ze van alles uitspoken. Pew Research Center vond het interessant om te onderzoeken hoeveel ouders hun kinderen online in de gaten houden. De resultaten zijn verrassend. 

 

A photo posted by LOVINA CASES (@lovinacases) on

Het is weliswaar en Amerikaans onderzoek, maar het is toch interessant om te weten en over na te denken. Voor het onderzoek zijn 1060 ouders met tieners tussen de 13 en 17 jaar ondervraagd. Wat blijkt? Veel ouders houden het onlinegedrag van hun kind in de gaten. 

Een ruime meerderheid (61%) geeft aan te checken welke websites je bezoekt. 60% houdt jouw socialmediakanalen goed in de gaten. Misschien wel het meest schokkende resultaat van het onderzoek: bijna de helft van de ouders geeft toe stiekem in je telefoon te kijken! 48% kijkt naar de ontvangen berichten en telefoontjes van hun kind. 

Hoe zit dat bij jou: houden jouw ouders je onlinegedrag in de gaten of bemoeien ze zich er niet mee? Zouden jouw ouders stiekem in je telefoon kijken? 

Bron