Lifestyle

Dit schrijf je op een Valentijnskaart!

Valentijnsdag 2016 komt er weer aan en dat betekent misschien wel dat jij een lief kaartje naar een bijzonder persoon gaat sturen… Maar wat schrijf je precies op dit kaartje en hoe pak je dit goed aan? Dit is super persoonlijk en we kunnen je natuurlijk niet precies zeggen wat je moet gaan schrijven. Gelukkig kunnen we wel tips geven om het je iets makkelijker te maken. 🙂

Het allerbelangrijkste om mee te beginnen is: wat voor boodschap wil je overbrengen? Een kaart voor je vriend(in), iemand waar je stiekem verliefd op bent of je lieve mama, vragen alle drie om een hele andere boodschap. Daarom hebben we het even in categorieën opgedeeld: 

Voor je vriend/vriendin
Jij kent je vriend al een tijdje, dus je weet al wat hij leuk vindt en wat hij niet leuk vindt. En als het goed is hebben jullie samen al leuke dingen meegemaakt. Een paar ideeën die je kunt gebruiken voor je kaart:

1. Maak een mooi gedicht. Bij Valentijn hoort natuurlijk romantiek en wat is er romantischer dan wat mooie poëzie? Niet iedere zin hoeft te rijmen en er zijn meerdere vormen van rijm. Beginrijm, eindrijm of rijk rijm. Je kunt ook gebruik maken van verschillende rijmschema’s, niet alle opeenvolgende zinnen hoeven te rijmen. Maak er natuurlijk geen simpele Sinterklaas rijm van, tenzij je het met een flinke knipoog schrijft. 😉 Lees hier meer info over rijmen. 

2. Ben je niet zo’n kei in rijmen? Llaat de beginrijm en rijmschema’s liever voor wat het is en focus je liever op iets anders. Waar ben je dankbaar voor, wat vind je leuk aan je vriend of vriendin? Probeer op te schrijven wat hem/haar zo speciaal maakt en wat jullie samen zo speciaal maakt. Een boodschap recht vanuit het hart komt altijd goed aan :-). 

3. Maak een lijstje! Som jullie beste herinneringen op, som alles op wat je leuk vindt aan je vriend(in) of schrijf juist alle dingen op die je nog samen met je lover wil doen. Een soort van bucketlist 🙂

4. Nog niet genoeg inspiratie? Misschien zullen deze quotes je inspireren of kun je er een gebruiken op je kaart: 

♥ It doesn’t matter who hurt you, or broke you down, what matters is who made you smile again.

♥ You are my piece of paradise 

♥ Je bent de eerste persoon die ik wil spreken in de ochtend en de laatste persoon die ik wil zien voor ik in slaap val. 

♥ No one ever wanted anything more than I want you 

♥ I love you to the moon and back 

♥ You don’t love someone cause they’re perfect, you love them in spite of the fact that they’re not. 

♥ You’re more amazing than words can say

♥ Ik wil degene zijn waar je naar verlangt na je beste en je slechtste dag.

♥ You give me so many reasons to smile. 

♥ Ik wil dat je weet, als ik over een gelukkige toekomst fantaseer, is het een toekomst met jou.

♥ I promise to stay if you promise to never leave. 

Een anonieme kaart
Heb jij een secret lover waar je een leuk kaartje wilt naar sturen? Tja, dat is best spannend! Wil je al wat weggeven van je identiteit of wil je 100% anoniem blijven? Deze kaartjes mogen heel kort en krachtig zijn. Wat leuk is, is om een kleine hint weg te geven van wie je bent of waar hem/haar je van kent. Misschien kun je de eerste letter van je naam weggeven, zodat er een kans bestaat dat er echt nog iets gebeurt tussen jullie na het versturen van je kaartje :-). Een leuk voorbeeld van een anoniem kaartje:

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en jou geschreven
Omdat ik iets meer van jou wil in mijn leven 

Het is nu aan jou om mijn identiteit te ontdekken
Ik kan natuurlijk niet te veel info verstrekken…

Laatste tip voor jou zal zijn 
Ik houd wel van een glaasje wijn 
Vooral samen met mijn Valentijn 😉

Voor familie of vrienden
Wil je een lieve kaart sturen naar iemand van wie je houdt, maar dan niet op een romantische manier? Dat kan natuurlijk ook. Laat de liefdesverklaringen achterwege en ga voor een lieve boodschap ;-). Als je een kaart schrijft voor je mama zal ze heel blij worden als je schrijft hoe erg je haar waardeert en wat ze allemaal voor je doet. Ook je vriendinnen kun je super blij maken als je even laat weten dat je ze belangrijk vindt. Print een leuke foto uit van jullie samen en plak die in de kaart om het nog extra persoonlijk te maken. Hier hoeft het natuurlijk geen Valentijn voor te zijn en kun je altijd een keer doen als super lief gebaar. 

Heb jij liever geen Valentijn? Lees hier vijf voordelen van het single zijn :-).  

Ga jij dit jaar een Valentijnskaart sturen? Heb je zelf weleens een leuke kaart met Valentijn gekregen?