Beauty

Ik probeerde Kylie Jenner’s make-up routine en het was geen pretje…

Love Kylie Jenner. Ze is de eerste persoon van de Kardashian-Jenner clan die écht experimenteert met haar looks. Niet dat ik – Girlscene’s Renée – een heel grote fan ben van haar mintgroene pruik, maar ik vind het toch cool dat ze het gewoon rockt. Net als haar make-up looks, want die zijn altijd on point. Maar toen ik haar look zelf probeerde bleek het minder glamorous te zijn.

Laten we allereerst even vooropstellen dat ik niet het gezicht van Kylie heb. Ik heb niet haar huidskleur en mijn gezichtsvorm plus mijn ogen zijn heel anders dan die van Kylie, maar toch intrigeert haar make-up look mij. Tijd om het zelf eens te proberen! Hoewel ik zelf niet de beschikking heb tot visagisten zoals Kylie is het juist des te leuker om zelf aan de slag te gaan. Ik verzamelde vergelijkbare producten die zij gebruikte en pff… Geloof me dat het er veel zijn. En dat terwijl ik ook een beautyjunkie ben zoals Kylie!


Een deel van de producten die ik ga gebruiken…

Voor & na

Oké, laten we maar beginnen. Even ter informatie: het wordt een lange rit als je probeert om Kylie’s look te ‘imiteren’. Houd rekening met zo’n 30 tot 45 minuten om alles er netjes op te krijgen en goed te blenden. Want veel blenden gaan we zeker doen.


1. Volgens Kylie’s visagist kun je met een ooglook zoals deze het beste beginnen met je ogen. Daar ben ik het mee eens! Ik breng mijn favoriete oogschaduwbasis aan (NARS Pro Prime) en plak vervolgens een plakbandje van de onderkant van mijn oog naar het uiteinde van mijn wenkbrauw. Ook zo’n handige tip van Kylie’s visagist.

2. Vervolgens begin ik met een lichte kleur op mijn ooglid. Dit is Skimp uit het Urban Decay Gwen Stefani palette.


3. Bij Kylie draait alles om contouren en daarom brengt ze vaak contour kleuren in haar arcadeboog aan. Bij mij vind ik dit niet heel mooi staan, maar hé: Kylie doet het en daarom ik ook. Ik gebruik hetzelfde Urban Decay Gwen Stefani doosje en mix de kleuren Harajuku (lichtbruin) en Punk (donkerbruin). Ik breng het aan met de Sigma E45 kwast en blend met de MAC 217. Hier moet je trouwens wel tijd voor nemen. Het blenden kost wel even namelijk. 

4. Nu komt die tape goed van pas. Met de platte MAC 239 kwast trek ik met de kleur Blackout een lijn langs mijn bovenste wimpers en maak ik zelfs een kleine wing. Ook iets wat ik nooit doe, maar waar Kylie wel gek op is!


5. Kylie draagt altijd iets langs haar onderste wimperrand. Ik ga voor een bruin-goud oogpotlood van MAC in de kleur Powersurge. Later kom ik terug om de mascara te doen, want dat breng ik liever aan na mijn foundation.

6. Tijd voor concealer onder de ogen. In true Kylie style pak ik de lichtste kleur die ik heb, namelijk de Bobbi Brown corrector in Porcelain Bisque. Ik blend het – net zoals Kylie’s visagist – met de Beautyblender. Ook hier moet je even de tijd voor nemen. Sterker nog, ik breng twee lagen aan voor een vlekkeloze huid zoals die van Kylie.


7. Na concealer is foundation aan de beurt. Eerst breng ik nog even een primer aan. De laatste tijd gebruik ik altijd MUA Matte Perfect Primer zodat mijn make-up langer blijft zitten. Daarna ga ik aan de slag met mijn Max Factor Face Finity foundation in de kleur Light Ivory en dit breng ik royaal aan met de Bare Minerals Precision Face kwast. Vervolgens blend ik de foundation goed met de Beautyblender voor een vlekkeloos resultaat. Onzuiverheden werk ik weg met de Collection Lasting Perfection Concealer (in de kleur Fair) en ik poeder het geheel af met een transparante Catrice poeder.

8. Over naar de wenkbrauwen. Omdat ik mijn eigen producten niet bij mij heb leen ik op de redactie een Rimmel Eyebrow Pencil (in de kleur Hazel) en mix ik het met de kleur Serious van Urban Decay. Geheel in Kylie stijl zet ik mijn wenkbrauwen flink aan.


9. We zijn inmiddels bij stap 9 en een minuut of 30 verder. Mijn wimpers kunnen wel wat mascara gebruiken, dus ik breng Benefit BADgal lash aan. Een goede mascara voor een Kylie look als je geen nepwimpers draagt!

10. Nu komt het leukste deel: contour en highlight. Omdat ik niet zo’n fan ben van crème producten gebruik ik hiervoor het NYX Highlight & Contour Pro Palette. Ik begin met de kleur Sculpt onder mijn jukbeenderen, langs mijn haarlijn en onder mijn kin. Met de lichte kleuren Soft Light en Ice Queen highlight ik mijn neus, kin, jukbeenderen en de huid tussen mijn wenkbrauwen. Dit doe ik allemaal met de Real Techniques Contour Brush. Verder breng ik voor extra glans nog wat Benefit Watt’s Up highlighter aan op de jukbeenderen aangezien Kylie ook verschillende highlighters gebruikt. Tot slot blush: de perzik-bruine kleur Coral van Rimmel past goed bij Kylie.


11. Stap 11 alweer… Meteen de laatste stap, maar dat betekent niet dat je er snel klaar mee bent. Wie lippen à la Kylie wil is wel even bezig! Persoonlijk houd ik niet van zulke grote lippen als Kylie en daarom houd ik gewoon mijn eigen liplijn aan en maak ik mijn bovenlip net iets voller met het lippotlood van Rimmel in Eastend Snob.

12. Mijn lippen zijn niet bruin genoeg, dus ik dep nog wat van MAC’s Cosmo op mijn lippen voor een Kylie pout

Conclusie? Het kost nogal wat werk én tijd om er net zo glam uit te zien als Kylie Jenner. En dat terwijl ik normaal één oogschaduw kleur op mijn ogen al genoeg vindt. Nee, het is leuk om een keer zo’n Kylie look te proberen, maar het is niet echt een pretje om product na product na product aan te brengen. Volgens mij heb ik meer dan 12 dingen aangebracht… Prima voor een avondje uit, maar wel petje af voor Kylie dat ze dit bijna iedere dag doet!

 
MAC Cosmo  /  Max Factor Face Finity

Wat vind jij van de Kylie Jenner make-up look?