Fashion

How to wear: gebreide jurkjes

Nu het af en toe koud is buiten willen we natuurlijk warm gekleed de deur uit. Helaas gaat dat niet altijd gepaard met charmante outfits, maar dat kan natuurlijk wel gewoon. Om je te inspireren zochten we de leukste outfits voor je op met gebreide jurken. Zo hoef je alleen nog te combineren et voilà: lekker warm naar buiten!

Hoe dikker de jurk gebreid is, hoe beter natuurlijk. Toch kan het ook fijn zijn om een jurk te dragen met laagjes eroverheen. Je kunt denken aan een blazer of een vest. Hiervoor hoef je niet direct een heel dikke jurk aan, omdat het niet lekker kan zitten en het veel te warm kan worden. Bedenk dus van tevoren hoe je een jurk wilt combineren en of het heel koud is. Houd in gedachten het binnen overal ongeveer even warm is. Vaak ben je relatief weinig buiten, dus je kunt je outfit het beste afstemmen op de binnen temperatuur.

Laagjes
Je kunt natuurlijk lagen over je jurk dragen, maar je kunt ook een laag onder je jurk doen. Zo kun je nog een ander soort stof onder je gebreide jurk uit laten komen. Dat staat leuk en speels. Afhankelijk van de schoenen die je draagt kun je een donkere of bijna onzichtbare panty dragen. Daarnaast kun je eraan denken om juist een jas of vest te dragen die langer is dan je jurk.

 

 

Hoge laarzen & sokken
Als je korte knit dress al leuk genoeg is en alle aandacht verdient, kun je hem combineren met bijvoorbeeld hoge laarzen. Hierin kun je eventueel ook hogere sokken dragen die dan boven je laars uitkomen. Onder je jurkje kun je best extra lagen dragen, zoals een hemd en boxer, om extra warm te blijven. Hier vind je in ieder geval warme sokken tegen de kou. 

 

 

Voor de durfals: Jurk over broek
De laatste tijd zie je steeds vaker jurken die over een broek gedragen worden. Soms lijkt het daardoor alsof het gewoon een oversized trui is, maar als je naar de lengte kijkt, is het zeker een jurk.

 

 

Heb je nog geen knit dress? Hieronder vind je een aantal leuke opties.

  

Gebreide rode jurk Pull & Bear | Gebreide coll jurk New Look | Gebreide jurk Forever 21 

Bedankt Emma, voor het mailen van je idee. Heb jij ook een idee voor een artikel? Laat het ons weten en mail je tip naar danique@girlscene.nl!

Hoe combineer jij je gebreide jurk?

Must reads 👀