Lifestyle

12 hotspots in winters Amsterdam

Anders dan in de zomer, is het in de winter onduidelijk waar alle leuke mensen zich verstoppen. In de zomer zie je iedereen op het terras, strand of park zitten, maar in de winter werkt dat anders. Waar moet je dan zijn in de winter en wat zijn leuke tentjes om het shoppen mee af te wisselen? Dat hebben we even voor je uitgezocht zodat jij je alleen nog maar hoeft te vermaken. Hier vind je de leukste hotspots in de winter.


Coffee & Coconuts
Het is er warm, gezellig en altijd druk. Je kunt er heerlijke koffie of chocolademelk scoren en ze hebben de lekkerste gerechten. Voor zowel ontbijt, lunch en avondeten kun je er terecht. Hoe klinkt een ontbijt van scrambled eggs en avocado met toast of een lunch van garnalen taco’s? Te lekker.

Bakhuys
Bij Bakhuys vind je de lekkerste baksels, gebakjes, broden en zoetigheden. Als je binnenloopt komt de bakkersgeur je tegemoet. Vanuit het cafégedeelte kun je de bakkerij in kijken, die gescheiden is door een glazen wand. Opwarmen doe je met de lekkerste koffies die je aan de bar kunt halen.

De Drie Graefjes
Bij De Drie Graefjes kun je terecht voor een heerlijk ontbijt of lunch. De twee lunchrooms zijn favoriet op de redactie. Ze hebben naast de lunchrooms ook twee American Bakery’s, waar je de lekkerste originele Amerikaanse zoete baksels kunt vinden. Als je tijd over hebt, plan hier dan een heerlijke high tea of brunch.

Bakkerswinkel
De Bakkerswinkel zit inmiddels in meerdere steden, maar de locatie op de Warmoesstraat (jawel, bij de rode lichten in de buurt) moet je echt eens binnenstappen. Als je vanaf Amsterdam Centraal komt, ben je er binnen vijf minuten lopen. Je kunt er heerlijk zitten en het interieur is heel schattig. Als je klaar bent sta je direct midden in de stad.

 


Pllek
Pllek vind je op de NDSM-werf in Noord. Met de pont kun je vanaf Amsterdam Centraal het IJ oversteken. Het is in de zomer een heerlijke plek (snap je ‘m?), maar dat blijft het ook in de winter. Je kunt er biologisch en duurzaam eten en het komt zoveel mogelijk van lokale producenten. Top als je even uit het drukke centrum wil zijn.

Café de Paris
Deze fijne plek vind je achter het Rokin en is dus op loopafstand van de Dam. Het is een groot restaurant met een sfeervolle inrichting en je kunt er genieten van niet alledaagse gerechten. Je hebt veel keuze uit voor- en hoofdgerechten en als je er toch bent, moet je de tarte tatin delen met iemand. Goddelijk!

Foodhallen
De Foodhallen vind je in Oud-West en is een absolute aanrader. Je kiest er een plekje uit en gaat zitten met je drankje. Vervolgens loop je naar het tentje met eten waar je zin in hebt en haal je een portie. Het allerfijnste is dat je veel verschillende soorten keukens bij elkaar hebt. Waar je ook zin in hebt, het is er. De muziek staat aan en soms speelt er een livebandje.

 

Een foto die door foodhallen is geplaatst op

Happyhappyjoyjoy
Het kleurige Happyhappyjoyjoy is echt een klein stukje Azië in Amsterdam. Het is er altijd gezellig druk en het eten is heerlijk. Alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht, zodat je meerdere gerechtjes kunt proberen. Het idee is dat vier gerechten gelijk staat aan een hele maaltijd. Natuurlijk is het ook zo geprijsd. Wees voorbereid, want het is een smaakexplosie. Als je daar niet warm van wordt..

 

Een foto die is geplaatst door TREES (@treessie) op

 


Schaatsbaan
Je hebt het vast al voorbij zien komen, maar als je het winkelen in Amsterdam wel even gezien hebt, kun je gewoon gaan schaatsen op het Museumplein. Voor negen euro heb je entree en schaatsen en kun je lekker pirouetjes gaan draaien. Als je helemaal verkleumd bent, kun je naast de baan opwarmen in Brasserie Ice. Er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. De ijsbaan is er tot eind februari 2016.

Museumtocht
Als je toch aan het schaatsen bent op Museumplein kun je direct even één van de drie musea binnenlopen die om het plein staan. Het Rijksmuseum is immens groot en je raakt er nooit uitgekeken. Als je meer van moderne kunst houdt, kun je beter Het Stedelijk Museum eens proberen. Aan het Museumplein vind je ook nog het Van Gogh Museum en andere kleinere musea.

Light Festival
We hebben er al eerder over geschreven, maar als je van de winter in Amsterdam bent, moet je echt ’s avonds naar het Amsterdam Light Festival. Het leukste is om een boottocht te maken, maar dan moet je wel haast maken, want het schijnt dat een groot gedeelte al is volgeboekt. Er zijn ook tours waarbij je onder begeleiding gaat fotograferen. Dan heb je dus een cursus voor avondfotografie en het festival in één.

Filmhallen
Heb je net je buikje rondgegeten hebt bij de Foodhallen, dan kun je uitbuiken bij de buren: de Filmhallen. Beiden zitten in de oude tramremise in West. Je vindt er minder standaard films, maar juist wat meer van de arthouse-achtige films, zoals Our Little Sister. Het is trouwens ook echt de moeite waard om speciaal hiervoor even de tram te pakken.

Bij welke van deze plaatsen ben jij al eens geweest?