Health

7 soorten workouts van slechts 15 minuten

Sinds het nieuwe jaar heb je geprobeerd om elke dag te sporten, maar soms schiet het er wel eens bij in. Daarnaast doe je eigenlijk altijd hetzelfde om fit te blijven en dat is dodelijk. Om door te kunnen zetten, moet je uitgedaagd worden. Daarom hebben we zeven workouts voor je gevonden die ook maar vijftien minuten duren. Op deze manier is gebrek aan tijd geen smoes en kun je elke dag iets anders doen om fit te blijven. Doe je mee?

Cardio bootcamp
Dit filmpje is een bootcamp waar voornamelijk cardio-oefeningen gebruikt worden. Je kunt Kelly volgen terwijl ze voordoet wat je moet doen.

Killer oefeningen
Het enige dat je nodig hebt voor deze workout is een gewicht. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van een flesje water of een dik boek. Doe mee met de dames en voor je het weet ben je er doorheen.

Full body yoga
In deze video laat Erin zien hoe je in ongeveer vijftien minuten een full body yoga workout doet. Het kan fijn zijn om een matje te gebruiken, maar dat is niet vereist. Een handdoek of tapijt werkt ook prima.

Slow pilates
Hoewel de oefeningen in deze video niet in rap tempo gaan en je waarschijnlijk niet buiten adem raakt, zul je de volgende dag weten dat je een workout hebt gedaan. Kleine oefeningen, maar echte killers.

Beginner HIIT
Als je nog niet veel sport of gewoon een wat slomer dagje hebt, kun je deze workout eens doen. Eigenlijk doet ze constant oefeningen, waardoor je hartslag constant hoger ligt. Ook hiervoor heb je een gewichtje nodig of een flesje water.

Toning workout
Dit is een video waarbij de oefeningen heel intensief zijn. Je kunt in plaats van een balk zoals in het filmpje, ook een stoel gebruiken. Daarnaast gebruik je gewichtjes en een hele hoop doorzettingsvermogen.

Springtouw workout
Last but not least: een workout met behulp van een springtouw. Als je deze overleeft, moet je hieronder even een berichtje achterlaten ;). Mike maakt vijftien minuten lang alleen gebruik van een springtouw en geeft je zelfs de optie om het zonder springtouw te doen. Als je trouwens echt geen zin hebt in een workout, kun je ook oefeningen vanuit bed doen ;). 

Welke oefeningen lijken jou het leukst om fit mee te worden?