Food

5x De lekkerste spaghetti recepten

Heb jij de aardappelen al geschild en de groente schoongemaakt? Laat deze nog maar even staan, Girlscene zet namelijk de lekkerste spaghettirecepten onder elkaar en deze zijn om je vingers bij af te likken! Want wat anders dan spaghetti eet je op Spaghetti Dag? Juist! Door het Italiaanse bloed van Danique zit de Girlscene redactie regelmatig te watertanden, maar met deze recepten zorg jij ervoor dat iedereen straks over jóúw gerechten loopt te watertanden. Dat wordt nog even snel een bezoekje aan de supermarkt ;-)! 

Spaghetti aglio olie met verse kruiden

INGREDIËNTEN:
– Parmezaanse kaas (75g)
– Knoflook (3 tenen)
– Spaghetti (300g)
– Olijfolie (100ml)
– Peterselie (10g)
– Basilicum (15g)

STAPPEN:
1. 
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 
2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd ook de peterselie en basilicum fijn en rasp de kaas.
3. Verhit vervolgens de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook vier minuten op laag vuur. Voeg de pasta, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de pasta met de rest van de kaas.

Spaghetti van zoete aardappel met gamba’s en zongedroogde tomaat

INGREDIËNTEN:
– Zongedroogde tomaten (8 stuks)
– Gamba’s (200g)
– Zoete aardappel (2)
– Spinazie (2 handen)
– Parmezaanse kaas
– Knoflook (2 tenen)
– Olijven (10 stuks)
– Citroensap
– Peterselie 
– Rode ui 

STAPPEN:
1. Schil de zoete aardappel en maak er spaghetti van met de spiraalsnijder.
2. Snijd de ui in ringen en halveer de olijven.
3. Marineer de garnalen in een eetlepel olijfolie, de uitgeperste knoflook en citroen. Wok deze vervolgens kort in een wok of koekenpan. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
4. Gebruik dezelfde wok of koekenpan en wok hierin de rode ui met zoete aardappel met een scheutje olijfolie. Doe na een paar minuten de spinazie erbij. Roer goed door tot deze geslonken is.
5. Doe hier de olijven, zongedroogde tomaatjes en peper en zout bij. Doe ten slotte de gewokte garnalen erbij en bak eventjes kort mee.

Spaghetti met tomatensaus en courgette

INGREDIËNTEN:
– Basis voor pastasaus basilicum (370g)
– Knoflookolijven zonder pit (100g)
– Gesneden jonge kaas (190g)
– Volkoren spaghetti (300g)
– Cherrytomaten (250g)
– Courgettes (2)
– Olijfolie (2el)

STAPPEN:
1. 
Kook spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Halveer de courgettes in de lengte, snijd in plakjes en halveer vervolgens de cherrytomaten. Snijd de knoflookolijven in ringen en de kaas in blokjes.
3. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de courgette samen met de tomaten drie minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om.
4. Giet de pasta af en meng met de pastasaus basilicum, de groenten, olijven en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en verdeel de rest van de kaas erover.

Spaghetti carbonara met boontjes

INGREDIËNTEN:
– Parmezaanse kaas (40g)
– Slagroom (125 ml)
– Spaghetti (200g)
– Boontjes (450g)
– 2 eieren
– Rode ui
– Knoflook

STAPPEN:
1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de boontjes  bij het kookwater. Reken ongeveer acht minuten voor verse boontjes, vier minuten voor boontjes uit de diepvries. De spaghetti moet je over het algemeen langer koken, dus doe de boontjes er later bij zodat ze tegelijk gaar zijn.
2. Snipper de ui en fruit de stukjes in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Pers vervolgens de tenen knoflook uit en bak kort mee.
3. Klop de slagroom en de eieren samen tot een mengsel en breng het op smaak met peper en zout.
4. Voeg de spaghetti en de sperzieboontjes toe bij het ui-knoflook mengsel in de koekenpan. Roer even door en voeg dan ook het slagroom-ei mengsel toe.
5. Blijf het mengsel roeren tot het ei licht gestold is en voeg vervolgens ook naar wens Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Nog even verwarmen en klaar!

Hartige spaghetti carbonara

INGREDIËNTEN:
– Backbacon (8 plakjes)
– Geraspte kaas (100g)
– Slagroom (125ml)
– Spaghetti (400g)
– Peterselie (30g)
– Eierdooiers (3)
– Peper

STAPPEN:
1.
Kook de spaghetti in pan met ruim water en zout in ongeveer acht minuten beetgaar koken.
2. Meng in een grote kom de eidooiers met slagroom en helft van kaas. Voeg ook lekker veel peper toe.
3. Bak in een droge koekenpan de bacon op matig vuur knapperig. Laat het op keukenpapier uitlekken.
4. Giet de pasta af en meng het direct door het eimengsel.
5. Meng hierna de peterselie en de rest van de kaas er doorheen.
6. Leg als laatste de bacon op de pasta.

Wat eet jij vanavond?

Bron: Foodness, Allerhande