Beauty

10 dingen die iedereen met een slag in haar haren herkent

Heb je een slag in je haren? Gefeliciteerd, dan val je niet in de categorie steil haar of krullend haar. Maar even zonder grappen, dat is letterlijk zo. Want als je een slag in je haar hebt, heb je vaak problemen die andere meiden niet hebben. De volgende dingen zijn daarom ook heel herkenbaar voor iedereen die een slag in haar haren heeft.

1. Je hebt steile en krullende plukjes
Jippie, probleem nummer één van iemand met een slag in het haar is dat je zowel steile als krullende plukken haar hebt. En geloof ons als we zeggen dat het er soms een beetje gek uitziet als je je haren los hebt hangen. Een typisch geval van ‘net niet’ dus…

2. Je moet altijd iets met je haren doen
Zoals bij 1 staat heb je vaak van-alles-en-nog-wat-haar, waardoor je eigenlijk altijd de neiging hebt om je haar te steilen of te krullen als je je haren los wil dragen. Jij hebt van nature niet snel een good hair day als je jouw haren natuurlijk laat. Daarom ben je keer op keer bezig met haartangen.
 

View post on Instagram
 

3. Je haar kan niet goed tegen vochtigheid
Vochtig weer = een regelrecht drama. Grote kans dat je kapsel omslaat in coupe rampzalig, omdat jouw haar vochtigheid echt niet leuk vindt. Het gevolg is dat je haren ontzettend pluizig worden wat natuurlijk heel vervelend is als je die ochtend je haar gesteild hebt.

4. Je haren borstelen betekent ontploft haar
De borstel en je haren zijn nu eenmaal niet de beste vrienden en dat zullen ze ook niet worden. Zodra je maar even met de borstel door je haar gaat ontploft het en eindig je met een coupe pluizig haar. Tot overmaat van ramp knettert het vaak tijdens het borstelen in de winter. Great

5. Je haar blijft niet volumineus
Je kunt uren aan je haren besteden en ervoor zorgen dat het er dan fantastisch uitziet. Zo blijft het ook even, maar nadat je de nodige selfies hebt genomen is de kans groot dat het alweer inzakt. Iemand met een slag in het haar heeft namelijk vaak ook delen met fijn haar, waardoor volume niet lekker blijft zitten.
 

View post on Instagram
 

6. Je hebt last van flyaways
Als je je haren probeert vast te zetten heb je altijd – maar dan ook echt altijd – last van flyaways. Met andere woorden: je hebt altijd van die eigenwijze plukjes die te kort zijn om in je staart of knot te gaan. Dat betekent heel veel haarlak en schuifspeldjes om je haar op z’n plek te houden.

7. Je wordt iedere ochtend verrast
Het is nu eenmaal zo dat je ‘s ochtends niet weet hoe je haar zit. Je hebt dagen waarop het ineens meewerkt, maar je hebt ook dagen (of zelfs weken) dat het gewoon niet zit zoals jij wil. En dan voel je je weer genoodzaakt om een haartang te gebruiken om er iets van te maken…

8. Je hebt veel haarproducten in de kast
… Waarvan de meesten niet werken. De ene keer heb je iets nodig tegen het pluizen, dan weer voor volume… De lijst gaat door en tot overmaat van ramp laten veel haarproducten je haar er alleen maar slechter uitzien. Hallo, welke shampoo moet je überhaupt gebruiken als je een slag in je haar hebt?! Voor stijl haar of krullend?

9. Je hebt altijd spijt van je pony
Weet je nog dat pony’s destijds helemaal in waren? Jij wilde ook een lok laten knippen en toen je er eenmaal aan begon wist je niet hoe snel je je haar moest laten uitgroeien. Nope, pony’s zijn alleen iets voor mensen met steil haar. Die gekke krul aan het eind van je pony deed niet veel goeds voor je, als het überhaupt al netjes wilde zitten.

10. Je geeft veel geld uit aan haartangen
Je hebt een föhn nodig omdat je niet met nat haar kan slapen – hallo gekke bobbels! – en verder heb je nog een stijltang en krultang nodig om je haar normaal te laten functioneren. Iemand met krullen heeft niet al die tangen nodig…

 
 

Welke dingen vind jij herkenbaar voor iemand met een slag in het haar?

Bron en bron