Beauty

Zo draag je rode oogschaduw

Het is een oogschaduw kleur die je de afgelopen tijd veel hebt gezien, maar waarvoor je zelf misschien een beetje bang bent: rood. In het najaar was dit een fantastische kleur voor op je ogen en ook in de winter kun je deze tint goed dragen. De grote vraag blijft alleen hoe je deze moeilijke kleur draagt? Daarom helpt Girlscene je een handje!

Selena Gomez is al fan en op YouTube zie je de ene na de andere video over rode oogschaduw. Rode oogschaduw kan heel cool staan, maar toegegeven: het is een lastige kleur. Door rode oogschaduw lijk je soms ziek en dat is waarschijnlijk niet helemaal de look waar je voor gaat. Maar wil je net als Selena rode oogschaduw rocken? Dan kun je de volgende tips volgen.

1. Kies de juiste kleur
Van bordeauxrood tot cranberry: rode oogschaduw vind je in verschillende tinten. Dat is wel zo fijn, want daardoor vind je makkelijker een rood die bij jou past. Als je rood voor het eerst wil proberen is een cranberry kleur aan te raden. Deze kleur staat bij heel veel mensen mooi, waardoor het een foolproof kleur is als je het op de juiste manier gebruikt.


Oogschaduw | Oogschaduw 

2. Blend de randjes met bruine oogschaduw
Wie alleen rode oogschaduw gebruikt en verder niets kan nogal schrikken van het resultaat. Rood op zichzelf is namelijk best heftig, maar wanneer je bruine oogschaduw in je arcadeboog aanbrengt wordt het resultaat ineens een stuk mooier en lijkt het niet alsof je ziek bent.

3. Gebruik eyeliner om de rode kleur te breken
Vooral als je iets bleker bent lijk je sneller ziek als je rode oogschaduw gebruikt, maar dat hoeft helemaal niet. Om die look te breken kun je namelijk eyeliner of oogpotlood aanbrengen langs de bovenste wimpers of zelfs rondom je ogen. Deze ‘barrière’ tovert je look om van ziek tot chic.


Eyeliner | Eyeliner

4. Besteed aandacht aan de basis
En met basis bedoelen we je gezichtsmake-up. Het is verstandig om eerst met je ogen te beginnen zodat je weet hoeveel make-up je verder nodig hebt. Als je eenmaal gaat beginnen met de rest van je gezicht is het belangrijk om een goede foundation te gebruiken die de roodheden in de huid neutraliseert. Op die manier gaat de rode oogschaduw niet overheersen.

5. Pas op met blush
Hoe heftiger de kleur op je wangen, hoe intenser de ooglook lijkt. Houd je wangen daarom het liefst rustig door eventueel alleen wat bronzer te gebruiken om je huid warmte te geven. Op die manier wordt het niet too much allemaal en maak je rode oogschaduw heel draagbaar. PS: de bronzer kun je ook gebruiken in je arcadeboog als oogschaduw.


Bronzer | Bronzer 

6. Vergeet mascara niet
Onmisbaar bij een rode ooglook is mascara. Net als eyeliner breekt dit de look en zorgt dit ervoor dat de rode oogschaduw er nog beter uitziet. Bovendien is een look niet af zonder een goede laag mascara, dus dat mag zeker niet ontbreken! Klik hier om fijne mascara’s te ontdekken.

7. Denk aan de lipkleur
Welke lipkleur draag je als je rode oogschaduw gebruikt? Als je afkijkt bij Selena zie je dat zij kiest voor een nude lipkleur met een bruine ondertoon. Zo’n neutrale kleur botst niet met de rode oogschaduw waardoor je look niet te heftig wordt.

Wil je zien hoe je deze look rockt? Bekijk dan de video:

Watch on YouTube

Wat vind jij van rode oogschaduw?

Must reads 👀