Lifestyle

Bewezen: Mensen die veel emoji gebruiken hebben meer seks

De hartjes, de drol en nu ook de eenhoorn: we kunnen ons een leven zonder emoji niet meer voorstellen. Maar, niet iedereen is er even dol op. Ben jij iemand die achter elke zin een emoji plakt? Dan hebben we heel goed nieuws voor jou! Een onderzoek heeft een verband gevonden tussen mensen die veel emoji gebruiken en hun seksleven. Hoe meer emoji jij stuurt, hoe meer seks jij hebt. Als je niet tevreden bent over je seksleven dan weet je wat je moet doen ;-).

Gebruik jij veel emoticons als je aan het appen bent? Das mooi, want dat betekent dat jij veel seks hebt! Dat heeft een onderzoek van datingsite Match.com bewezen. Voor het onderzoek zijn 5675 Amerikaanse singles ondervraagd. Hieruit is gebleken dat 54 procent van de emoji-gebruikers in 2014 seks hadden vergeleken met 46 procent van de vrouwen die geen emoji gebruiken. Bovendien heeft 64 procent van de mannen en 46 procent van de vrouwen die regelmatig emoticons gebruiken de afgelopen maand seks gehad.

Maar wat voor invloed hebben emoji dan op je seksleven? Volgens de onderzoekers heeft het vooral te maken met het feit dat de populairste emoticons een flirterig karakter hebben. Als je een emoticon achter een zin plakt dan wordt jouw bericht meteen (een beetje) seksueel getint. En hierdoor krijg je waarschijnlijk sneller een uitnodiging om een drankje te komen drinken (of andersom, natuurlijk) ;-).

Mocht je meer emoji willen gebruiken dan zijn er wel een paar dingen waar je aan moet denken. Niet elke emoticon is geschikt voor sexy talk. Laat de arrogante ‘Information Girl’ en de lippen maar achterwege als je een app stuurt naar je crush, volgens het onderzoek leveren deze emoji geen succes op.

Nog een leuk detail: mensen die vaak emoji gebruiken hebben niet alleen vaker seks, maar daten ook meer en trouwen vaker. “Ze gaan vaker op date en hebben twee keer zoveel kans om te trouwen”, zegt Helen Fisher, biologisch antropoloog aan de Rutgers University. “62 procent van de emoji-gebruikers wil trouwen, bij mensen die nooit emoji gebruiken is dat maar 30 procent”.

Beeld: pixabay.com

Must reads 👀