Food

De leukste hotspots om lekker te eten in Amsterdam Oud-West

De Girlscene redactie zit iedere dag te tikken op hun fijne werkplekje bij de Hallen in Amsterdam Oud-West. En heel eerlijk gezegd nemen we niet iedere dag braaf lunch mee naar ons werk. Dus we zijn experts op het gebied van lekker eten en lekkere koffie hier in de omgeving ;-). Als jij benieuwd bent naar leuke hotspots in Amsterdam, maar dan een keer niet in het centrum, lees vooral even verder. 

In Amsterdam zitten een heleboel leuke eet- en koffietentjes en kiezen is best onmogelijk… Om het jullie wat makkelijker te maken hebben we deze leuke hotspots gefotografeerd en delen we maar al te graag onze ervaringen met jullie :-). 

1. Gary’s Deli
Kinkerstraat 140​

We beginnen met de plek waar de redactie maar al te graag haar dag begint! Bijna iedere ochtend halen we hier een lekkere coffee to-go. Alle kleine koffie’s zijn namelijk maar €1 en een grote slechts €2 als je het voor 9:30 uur bestelt! Dat noemen wij een goede deal voor een cappuccino. Andere aanraders zijn de croissantjes en de heerlijke oatmeal koekjes. Elke zondag kun je hier American Pancakes eten (ja, echt alleen op zondag helaas). 


2. The Breakfast Club: 
Bellamystraat 2-h

Deze hippe tent is geschikt om de hele dag door ontbijt te eten… Dat klinkt goed! Je hebt er allerlei lekkere gerechtjes die gemaakt zijn van lokale ingrediënten én er is goede koffie. Het is er altijd gezellig en in het weekend druk. Wil jij later op de dag nog een lekker ontbijtje scoren, neem hier dan vooral even een kijkje! Wie weet spot je de knappe barman hierboven ook nog wel ;-). 


3. Anne & Max
Tollensstraat 57 Y

Anne & Max is een super gezellige tent waar je allerlei gebak en lunchgerechten kunt halen én ook een heerlijke high-tea kunt houden. Wat hier zeker een aanrader is: de scones! Die kun je niet overal halen helaas, maar tot blijdschap van de redactie hier wel, op maar één minuutje afstand. Yes! Met een lekkere dikke laag clotted cream erop :-). 

4. Boer Geert
Ten Katemarkt

Elke dag van de week, behalve zondag, is er een markt naast De Hallen. Ideaal! Hier halen we vaak groente, fruit en nootjes, maar onze favoriete kraam is toch wel Boer Geert. Hier zijn een heleboel (Italiaanse) lekkernijen te vinden en je kunt er warme broodjes halen. Ideaal voor de lunch. Kiezen is enorm moeilijk hier… Je zit sowieso goed met een broodje warm vlees of de focaccia met mozzarella en pastrami! 

5. Belcampo
Hannie Dankbaarpassage 10

In de Hallen zit een bibliotheek en in die bibliotheek zit weer een heel leuk cafeetje genaamd Belcampo. Hier wordt koffie geserveerd van Lot Sixty One (en die is lekker) en er zijn een heleboel lekkere broodjes en gebakjes verkrijgbaar. Onze favoriet? De butterscotsch bar! Een heerlijke variatie op een brownie en deze worden altijd vers gemaakt (en op zondag kun je hier wentelteefjes eten!).

6. De Foodhallen
Bellamyplein 51​

Nog nooit van de Foodhallen gehoord? Dan moet daar snel verandering in komen! De Foodhallen kun je vergelijken met een foodfestival, maar dan één die er altijd staat en waat het altijd druk en gezellig is. Er is zó veel eten dat kiezen mega lastig is… Een kleine samenvatting: falafel, hamburgers, vis, bitterballen, Vietnamees streetfood, gebakjes en pizza. De Girlscene redactie werkt boven de Foodhallen en jullie snappen waarschijnlijk wel dat we het liefst alles van de Foodhallen willen uitproberen. Gelukkig hebben we dat inmiddels kunnen doen, we hebben ons kerstdiner namelijk bij de Foodhallen gehouden. Onze tafel stond helemaal vol met verschillende gerechten van alle kraampjes. Dit creëerde een kleine food panic, we wisten echt niet waar we moesten beginnen en wilden natuurlijk alles uitproberen… 
 

Wat wij o.a. allemaal verorberd hebben: falafel, kip saté, Vietnamese springrolls, gefrituurde garnalen, zoete aardappel friet met truffelmayonaise, hamburgers, patat, flamkuchen, carpaccio, bitterballen, edamame, ham, stokbrood, nachos met guacamole, gebakjes én frozen yoghurt… Met andere woorden, we zaten bom en bomvol ;-). Gelukkig was het ontzettend lekker en we raden het zeker aan om hier een keer te komen lunchen of dineren. Vooral leuk om verschillende gerechten te bestellen en met meerdere mensen te delen, zodat je ook veel dingen uit kunt proberen! 

Benieuwd naar hotspots in Leiden? Klik dan hier

Ben jij ooit bij één van deze hotspots geweest? Ken jij nog meer lekkere eettentjes in Amsterdam? 

Must reads 👀