Beauty

Zo gebruik je dagcrème op de juiste manier

Ben jij het type ‘hoe sneller, hoe beter’ als het om dagcrème aanbrengen gaat? Mooi, want dan kan Girlscene je nog iets leren! Ja meiden, het is tijd voor een nieuwe aanpak. De slap it on and go-methode is inderdaad snel, maar je kunt veel meer uit je dagcrème halen als je er op de volgende manier mee omgaat. Lees snel verder.

1. Gebruik dagcrème niet onder je ogen.
Dit is een punt waarop veel mensen de mist in gaan. Een dagcrème is namelijk niet geschikt als oogcrème, omdat je huid onder je ogen anders is dan de rest van je gezicht. Daarom heeft deze (tere) huid een andere verzorging nodig.

2. Kies de juiste dagcrème uit.
Als het om dagcrème gaat is het niet een kwestie van eentje uit het schap pakken en die op je gezicht smeren. Het is juist goed om te kijken naar jouw huidtype en welke dagcrème daarbij past. Lees hier hoe je de juiste dagcrème kiest. Een dagcrème voor een droge huid kun je beter niet op een vette huid smeren en vice versa.

 

A photo posted by G I N A S C A (@neronoirsvart) on

3. Pak ieder seizoen een andere dagcrème.
Het is nu eenmaal zo dat je huid in de winter droger is dan in de zomer. Net zoals je van foundation verandert als je bruiner wordt is het net zo belangrijk dat je ook van dagcrème verandert. Verandert het weer? Dan is het tijd om een andere dagcrème te gebruiken. In de winter heb je misschien meer behoefte aan een dikke crème terwijl je in de zomer misschien wel wegkomt met een luchtige lotion voor de nodige hydratatie. Check dus ieder seizoen of jouw dagcrème eigenlijk wel voldoet aan jouw wensen.

4. Breng aan op een vochtige huid.
Naar het schijnt absorbeert je huid de dagcrème het beste als je het op een vochtige huid aanbrengt. Dat geldt ook voor bodylotion! Aangezien je iedere ochtend en avond (als het goed is) je gezicht wast kun je het licht droogdeppen en daarna meteen de dagcrème aanbrengen. 

5. Vergeet SPF niet.
Het is belangrijk om je huid het hele jaar door te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Daarom kun je ervoor kiezen om een dagcrème te gebruiken die SPF bevat. Op die manier loop je minder zonneschade op. Zelfs in de winter!

6. Vermijd parfum.
Vooral als je een gevoelige huid hebt of een huid die snel geïrriteerd raakt is het belangrijk om met bepaalde ingrediënten rekening te houden als het om huidverzorging gaat. Parfum kun je in dat geval het beste skippen. Als je de dop van de dagcrème afdraait en meteen een sterke geur ruikt weet je dat je huid daarop (slecht) kan reageren.

7. Gebruik niet te veel dagcrème.
Het is niet de bedoeling dat je het idee hebt dat je een handvol dagcrème moet gebruiken. Denk je dat je twee lagen nodig hebt? Dan is je dagcrème niet voedend en hydraterend genoeg. Word je huid juist snel vet gedurende de dag? Dan is je crème te vol en/of gebruik je te veel. In dat geval kun je beter minder aanbrengen of een andere dagcrème zoeken.

Zoek je nog een fijne dagcrème? Misschien is de Garnier Hydra Match lijn iets voor jou. Lees hier welke dagcrèmes nog meer betaalbaar zijn.

 

 

Welke dagcrème gebruik jij?