Food

Dit gebeurt er als je bruine bananen eet

Serieus, is er een fruitsoort veelzijdiger dan bananen? Het is de ideale snack om even snel in je tas te gooien en natuurlijk kun je met bananen ook goed bakken. Maar zodra de schil van geel naar bruin kleurt hebben veel mensen de neiging om de bananen weg te gooien. Is dat wel nodig? Girlscene zocht uit wat er gebeurt als je bruine bananen eet.

Bruine bananen gooi je misschien liever weg, maar wist je dat dit helemaal niet nodig is? Het schijnt dat je bruine bananen prima kunt eten. Sterker nog, bruine bananen zijn als een natuurlijk medicijn tegen kanker. Met andere woorden: bruine bananen (een gele schil met bruine vlekken) zijn in dat opzicht goed voor je gezondheid.

Hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter de bananen van smaak zijn. Volgens een Japans onderzoek is dat hartstikke goed voor je. Waarom? Bruine bananen produceren een stof dat Tumor Necrosis Factor (TNF) heet. Dit bestrijdt afwijkende cellen (en kanker) en hoe meer bruine plekken, hoe beter de stof zijn werk kan doen. TNF verbetert het immuunsysteem en de conclusie van het onderzoek luidt dat het eten van bruine bananen mede daarom bepaalde ziektes voorkomt. 

 

A photo posted by 🐯• (@patata_pie89) on

Natuurlijk kan het zijn dat je nog steeds niet gek bent op bruine bananen, maar dat hoeft niet uit te maken. Je kunt namelijk ook koken en bakken met bruine bananen! Wat dacht je bijvoorbeeld van banaan-ei pannenkoeken? Super makkelijk om te maken én lekker. Net als bananenbrood bijvoorbeeld. Omdat bruine banaan zoveel smaak hebben heb je geen extra suiker nodig om je eten smaak te geven. Zo maak je toch je bruine bananen op!

 
Powerfood van Rens Kroes  /  Chicks Love Food kookboek

Wist jij dit al over bruine bananen? Wanneer zijn bananen voor jou rijp genoeg?

Bron