News

Schokkend: mensen die veel slapen zijn hartstikke ongezond

Ah, wat is er nu beter dan heel lekker en heel lang slapen? Niets! Maar hoooo, even wachten. Er is namelijk slecht nieuws voor mensen die het liefst de helft van de dag in bed liggen. Er is onderzoek gedaan naar (veel) slapen en wat blijkt? Daar kwamen nogal schokkende resultaten uit. Veel slapen schijnt hartstikke ongezond te zijn!

Hallo, het weekend is niet voor niets het favoriete deel van de week voor velen. Dan kun je eindelijk eens lekker uitslapen. Of je kunt juist vroeg naar bed gaan om vervolgens de volgende dag tot de middag in je bed te blijven liggen. Heerlijk! Maar wist je dat veel slapen eigenlijk hartstikke slecht voor je? Volgens sommige wetenschappers kun je daar beter zo snel mogelijk mee stoppen.

Nieuw onderzoek wijst uit dat mensen die toegeven aan veel slapen net zoveel kans hebben om vroeg te sterven als iemand die rookt en drinkt. Schokkend. Zit én slaap je veel? Dan ben je net zo ‘ongezond’ als rokers en drinkers. Kijk, dat weinig beweging leidt tot een minder gezond leven is als 1+1=2, maar dat veel slaap slecht is komt misschien wel als een verrassing.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 230.000 Australiërs van 45 jaar en ouder. Er werd bij ieder persoon gekeken naar ongezonde gewoontes, waaronder veel slapen (als in: meer dan 9 uur per nacht) valt. Na 6 jaar waren zo’n 16.000 mensen die deelnamen aan het onderzoek overleden. Daaruit werd de conclusie getrokken dat de mensen die niet zo actief leven 1,6 keer eerder overlijden dan mensen die er een actievere levensstijl op nahouden. 

Wat vind jij ervan dat veel slapen blijkbaar ongezond is?

Bron

Must reads 👀