Beauty

8 tips om droog haar te redden

Tel de winter + het weer bij elkaar op en je hebt het perfecte recept voor een slecht kapsel. Hallo droog haar! Want zoals je waarschijnlijk wel merkt is droog haar een veel voorkomend probleem in de winter. Heel vervelend, maar gelukkig kun je er wel iets aan doen! Girlscene vertelt je in dit artikel stap voor stap wat je kunt doen tegen droog haar.

1. Was je haar niet te vaak.
Waar droog haar niet blij van wordt is als je het te vaak wast. Door de combinatie van shampoo (droogt vaak uit) en heet water (vindt je haar ook niet fijn) is het niet zo gek dat droog haar droger wordt. Probeer het wassen van je haar daarom uit te stellen. Als je het bij twee keer per week houdt is het meer dan voldoende! 

Meer redenen lezen waarom je je haren niet te vaak moet wassen? Lees dan dit artikel.

2. Gebruik de juiste shampoo en conditioner.
Skip shampoos die je haar volume geven, want in de winter is vooral een shampoo die je haar tot in de puntjes verzorgd nodig. Woorden als ‘oil’, ‘care’ en ‘repair’ is dan precies waar je naar op zoek bent. Even belangrijk is een goede conditioner of zelfs een haarmasker. Hoe dikker de substantie, hoe beter!

Nieuw op de redactie: voedende crème van L’Oréal Elvive Extraordinary Oil €5,99

3. Verzorg je haren na het wassen.
Het is nu eenmaal zo dat droog haar extra aandacht en liefde nodig heeft. Daarom is het belangrijk om droog haar na het wassen goed te verzorgen. Denk aan een haarolie zoals arganolie om de puntjes te voeden of zelfs een leave-in conditioner voor extra hydratatie. Bekijk eens de producten in de drogisterij, want daar staan de schappen er vol mee.


Argan Oil Conditioner | Argan Oil Conditinor

4. Borstel je haren alleen wanneer het nodig is.
Als je droog haar ergens niet blij mee maakt, dan is het door het te borstelen. Vooral als het kwetsbaar is, zoals droog haar. Beperk het borstelen van je haren daarom tot een minimum. Kam het desnoods met je vingers om haarbreuk te voorkomen en investeer in een goede borstel waardoor haren niet snel afbreken.


Tangle Teezer | Mason Pearson borstel

5. Laat droog haar met rust.
Droog haar heeft niet teveel poespas nodig. Laat het liever aan de lucht drogen en leg de stijl- en krultang voorlopig opzij als je jouw haar wil redden. De hitte trekt het vocht uit je haar terwijl je juist vocht aan droog haar wil toevoegen.

Check dit artikel voor snelle en makkelijke kapsels als je inspiratie nodig hebt. 

6. Verf droog haar niet.
Het is heel leuk om te experimenteren met verschillende haarkleuren of om je lokken te voorzien vab wat highlights, maar het is niet iets wat droog haar nodig heeft. Geef je haar daarom rust zodat het kan herstellen en voed het met de nodige haarproducten.

7. Maak een kokosolie masker.
Heb je een avondje niets te doen? Probeer dan eens het kokosolie masker uit. Kokosolie is namelijk heerlijk voor droog haar! Verwarm de olie in de magnetron totdat het vloeibaar is en breng het aan op droog haar. Doe er plastic folie omheen, laat het even zitten en spoel het na een half uur uit. Wedden dat de punten van je haar een stuk beter voelen?

8. Vermijd haarproducten met alcohol.
Tot slot is het prettig voor droog haar om geen haarproducten te gebruiken die alcohol bevatten. Zoals je misschien weet droogt alcohol haar uit waardoor je dus droog haar krijgt. Denk bijvoorbeeld aan producten zoals mousse en haarlak die negen van de tien keer alchohol bevatten. Ga daarom liever voor olie en andere producten die in dit artikel benoemd zijn.

Wat zijn jouw tips tegen droog haar?