Lifestyle

Zo viert de rest van de wereld Valentijnsdag 2016

Valentijnsdag 2016, volgende maand is het alweer zover! Deze dag van de liefde wordt in Nederland natuurlijk gevierd met rode rozen en (anonieme) kaarten. Weet jij al hoe jij deze Valentijnsdag 2016 gaat doorbrengen? Misschien kunnen wij je inspiratie bezorgen! We hebben ons verdiept in hoe de rest van de wereld Valentijnsdag 2016 gaat doorbrengen. Leer meer over Valentijn in o.a. Italië, China en Duitsland.

Valentijnsdag 2016 in Italië
Het is niet helemaal duidelijk waar Valentijn oorspronkelijk vandaan komt, maar in de meeste verhalen wordt Italië genoemd als oorsprong van de liefdevolle feestdag. Past natuurlijk ook heel goed bij het romantische imago van Italië. Volgens sommigen is de oorsprong een loterij waarin meisjes en jongens aan elkaar werden gekoppeld. Daar zijn een heleboel variaties op gekomen, bijvoorbeeld dat ongehuwde mannen een naam van een ongehuwde vrouw moesten trekken uit een vaas en dat was dan hun ‘Valentina’ waarmee ze trouwden. Maar hoe vieren de Italianen dan nu Valentijnsdag? In het stadje Terni, in de buurt van Rome, wordt niet alleen 14 februari Valentijnsdag 2016 gevierd. De gehele maand februari staat in het teken van de liefde! Er is een speciale marathon, er zijn voorstellingen, concerten en romantische diners. Veel van deze dingen zijn 2 voor de prijs van 1 als je een stelletje bent. Dat is nog eens een goed idee :-). 

Valentijnsdag 2016 in China 
Oorspronkelijk wordt in China een ander liefdevol feest gevierd: het feest van de dubbele zevens of nacht van de zevens. Deze dag valt op de zevende dag van de zevende maand van de Chinese kalender. Dit valt ieder jaar anders. Stellen bezoeken op deze dag de Temple of the Matchmaker. Hier bidden ze voor geluk en veel liefde in hun (toekomstige) huwelijk. Als je vrijgezel bent is het ook een goed idee om er naartoe te gaan, namelijk om te vragen voor geluk in de liefde. De westerse versie van Valentijnsdag wordt steeds groter in China. Jongeren in moderne steden vieren steeds meer de liefde op 14 februari. Daarbij horen natuurlijk de mooie cadeaus en romantische diners. Soms zijn de cadeaus behoorlijk over the top: een Chinees meisje kreeg een jurk gemaakt van 9999 rozen en werd daarna gelijk ten huwelijk gevraagd. Wel heel bijzonder! Een provincie in China genaamd Henan werd ineens heel medelevend ten opzichte van de mannen in de gevangenis. Normaal gesproken is bezoek niet toegestaan, maar op Valentijnsdag mochten hun vrouwen of vriendinnen een halfuur langskomen én kregen de mannen ook nog eens een mooi bosje bloemen om aan hun partner te geven. ‘Leuk’ feitje: vorig jaar waren er een heleboel vrijgezellen die niet zo gezellig waren en Valentijn voor koppeltjes wilden verpesten. Denk aan: gaatjes prikken in condooms, hotelkamers volboeken en alle oneven bioscoop stoelen bezetten… Heftig! Die haat gaat dus behoorlijk diep. Er zijn dan ook behoorlijk wat vrijgezellen in China, er is namelijk een groot verschil in populatie tussen mannen en vrouwen. Er zijn zo’n 42 miljoen meer vrijgezelle mannen dan vrouwen… Er is trouwens ook een speciale dag voor singles in China! 

Valentijnsdag 2016 in Denemarken
In Denemarken hebben ze een hele leuke traditie met Valentijn! Wij willen dit ook wel voor onze Valentijnsdag 2016… De mannen sturen een ‘geakkebrev’ naar de vrouw, dat is een grappig gedichtje. Ze ondertekenen het gedicht niet met hun naam, maar met een aantal puntjes waar de vrouwen de letters van zijn naam moeten invullen. Als de vrouw de naam goed raadt krijgt ze dat jaar met Pasen ook nog eens een chocolade paasei. Dat klinkt als een goede deal ;-). 

Valentijnsdag 2016 in Zuid Korea
In Zuid-Korea vieren ze niet gewoon een keer Valentijnsdag, ze hebben allerlei feestdagen ter ere van de liefde. Let goed op… 

♥ 14 januari: Dagboekdag: geliefden wisselen hun dagboeken uit om hun wensen en jubilea uit te wisselen. 

♥ 14 februari: de dames kopen chocolade voor hun geliefde. 

♥ 14 maart: de mannen kopen een cadeau voor hun vriendin. De ongeschreven regel is dat het cadeau twee tot drie keer duurder moet zijn. 

♥ 14 april: Zwartendag. Singles gaan geheel in het zwart gekleed zwarte noedels eten met zwarte bonensaus en zwarte koffie. Gezellig…

♥ 14 mei: Rozen & Geel dag. Vrijgezellen zijn de hele dag bezig met de kleur geel (gele kleding en geel voedsel zoals kerrie ijs) en de lovers kopen rozen voor elkaar. 

♥ 14 juni: Zoendag. Op straat zoenen doen Zuid-Koreanen niet echt. Behalve op zoendag dan. 

♥ 14 juli: Zilverdag. Cadeaus staan in het teken van zilver. Dus sieraden of muntstukken. 

♥ 14 december: Knuffel en/of sokkendag. Knuffeldag is net als zoendag, alleen dan met knuffelen ;-). En die sokken staan voor het dragen van matchende kleding met je partner. 

Valentijnsdag 2016 in Duitsland
Weet jij al iets over Valentijnsdag 2016 in Duitsland? Waarschijnlijk niet, want daar is het zelfs een ongeluksdag… Het heeft te maken met Judas en zijn sterfdag of geboortedag, zeker zijn ze er niet van. Maar de Duitsters blijven die dag dus liever binnen! 

Vind hier tips over wat je kunt doen met Valentijnsdag 2016!

Wat ga jij doen met Valentijnsdag 2016? 

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron,bron, bron

Must reads 👀