Lifestyle

Waarom single zijn in de winter en op Valentijn niet erg is

De winter is natuurlijk bij uitstek een periode om door te brengen met je vriendje. Elkaar lekker warm houden als buiten de vogels aan het dak vriezen van de kou of samen genieten van de chocomelk. Helaas hebben we er niet allemaal één. Nou ja, helaas? Geen vriend hebben in deze winterperiode kan ook heel veel voordelen hebben, vooral voor je guilty pleasures. Dus voel je je alleen? Think twice, want we hebben de voordelen voor jou op een rij gezet.

Natuurlijk heeft een vriend ook voordelen, maar soms kan het ook heel bevrijdend zijn om alleen aan jezelf te hoeven denken. Dit artikel is niet bedoeld om het hebben van een vriend als negatief te beschouwen, maar meer een hart onder de riem voor alle meiden die zich deze dagen alleen voelen. Vergeet niet: elk nadeel heeft zijn voordeel ;).

Laat de beer los
Laten we maar direct met de deur in huis vallen, want dit is één van de grootste voordelen aan het niet hebben van een vriend. Waar je in de zomer je benen nog scheert omdat het sociaal verantwoord is, heb je in de winter geen enkele reden om geen vacht te groeien. Niets of niemand die je dwingt om die groeiende monsters te snoeien.

 

Een foto die door rachel_83x is geplaatst op

In je eentje relaxen
Je hebt een lange dag gewerkt of op school gezeten en je kan eindelijk thuis chillen. Een terrasje opzoeken wordt ‘m niet bepaald met dit weer, dus kan je je onesie aantrekken, make-up eraf halen, bh uitdoen en optimaal relaxen. Niemand die je stoort!

Ongelimiteerd kat-knuffelen
Je was al een catlady en je ex was niet geheel gecharmeerd van jouw kleine tijger. Het voordeel is dat je nu in ieder geval niet hoeft te kiezen tussen bankhangen met je kat of met je vriend. Geen tijdverdeling, gewoon jij en je kat. Dat geldt natuurlijk ook voor al je hamsters, cavia’s, honden, etc.

No care, no share
Laten we eerlijk wezen, als toch niemand je naakt gaat zien, is de winter zo’n seizoen dat het je niet uitmaakt dat je net iets meer weegt dan normaal. Je kunt lekker eten waar jij zin in hebt en het beste van alles: je hoeft helemaal niks te delen! Dit op zichzelf is al reden genoeg om blij te zijn dat je geen vriend hebt in de wintermaanden.

Granny pants for the win
Die sexy lingerie is natuurlijk mooi en leuk, en je doet het ook een beetje voor jezelf. Maar als je soms gewoon zin hebt in een grote onderbroek, is er geen situatie of persoon die jou hiervan weerhoudt. Hetzelfde geldt overigens voor lelijke maar o-zo comfortabele bh’s.

 

Een foto die door justinedelaide is geplaatst op

Eten en drinken uit de koelkast
Deze is misschien iets meer voor de meiden die op zichzelf wonen. Hoe langer je geen vriend hebt, hoe makkelijker je soms wordt. Direct uit de koelkast eten of drinken is zoveel makkelijker als je de enige bent die de spullen gebruikt. Lekker een fles cola opentrekken en aan de mond zetten. Hoppa!

Feestdagen zonder schoonmonsters 
Zie je op tegen de kerstdagen alleen? Bedenk ze dan eens met vriend én bijbehorende schoonfamilie en hun net iets te overdreven of juist saaie tradities. Of wat dacht je van het 6-gangen diner dat te koud, droog of vies is? En maar doen alsof je het heerlijk vindt. Nu valt je kerst zonder vriend wel mee, hè?

Gimme the presents
Heel leuk die feestdagen met een vriend, maar je moet ook weer cadeaus kopen en moeite steken in het bedenken van dat ene perfecte cadeau. Dat doe je natuurlijk met liefde als je een vriend hebt, maar het scheelt je toch een hoop werk als het niet hoeft. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je het geld dat je bespaart gewoon volledig aan jezelf kan besteden.

Romantische komedies voor het leven
Dat je zelf niet romantisch bezig bent, wil niet zeggen dat je er niet van houdt om uren weg te zwijmelen bij je favoriete romcom of welke film dan ook. Je kunt precies kijken waar jij zin in hebt, zappen zoveel je wilt en zo hard kauwen op je chips als jij gepast vindt. Naast films kun je natuurlijk ook zonder scheve blikken artikelen over knappe mannen bekijken ;). 

Als je nu nog niet overtuigd bent dat je beter af bent zonder vriend, lees dan eens dit artikel over irritante dingen die vriendjes doen.

 

 

Wat is jouw guilty pleasure als je geen vriend hebt?