Beauty

11 wenkbrauwfouten die iedereen maakt

Die twee (als je mazzel hebt) harige wormpjes boven je ogen zijn misschien wel de meest cruciale streepjes voor de uitstraling van je gezicht. Hoog, plat, lang, kort, dik of dun; je kunt er alle kanten mee op en dat is direct de grootste valkuil ooit. Ben je benieuwd of jij je wenkbrauwen goed verzorgt en bijhoudt? Hier vind je de 11 meest gemaakte wenkbrauwfouten. 

1. Teveel haartjes tussen je wenkbrauwen weghalen
Niets wat je jouw wenkbrauwen kan aandoen, is zo erg als per ongeluk te veel haartjes ertussen weghalen. Het kan gewoon niet en iedereen ziet dat. Is het al te laat? Zo deal je met over geplukte wenkbrauwen. 

2. Proberen je wenkbrauwen identiek te maken
Je wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling. Ze moeten op elkaar lijken, maar ze zullen nooit identiek worden. Als je dat kan loslaten, scheelt het je een hele hoop werk en gepluk.

3. Vergrootspiegels gebruiken tijdens het plukken
Door het gebruik van een vergrotende spiegel tijdens het plukken, verlies je de context van je wenkbrauwen ten opzichte van je gezicht. In de spiegel lijken ze misschien dik, in werkelijkheid ga je met lijntjes door het leven.

4. Té blij zijn met de schaar
Natuurlijk kan het zijn dat je te lange haren hebt en wil je die wegwerken, maar niets zo lelijk als happen en gaten. Borstel ze dan ook naar boven en knip de ergste uitstekers gelijk met de rest.

5. Denken dat je wenkbrauw parallel aan je neusgat moet beginnen
Je wenkbrauw moet beginnen naast je neusbrug, niet naast je neusgat. Het resultaat komt anders een beetje in de buurt van punt 1.

6. Denken dat wilde wenkbrauwen je ding zijn
Je denkt dat te vol of te dik niet meer bestaat sinds Cara Delevingne, maar niets is minder waar. Je kunt je wenkbrauwen best wat voller bijtekenen, maar zorg dat het niet uit de hand loopt.

7. Een boog maken in plaats van laten groeien
Sommigen maken een boog in hun wenkbrauw, die ze van nature niet hebben. Hierdoor verandert je gezichtsuitdrukking totaal en niet ten goede. 

8. Wegstrepen is oké (not)
Iedereen kent deze fout. Het ziet eruit alsof er met twee zwarte permanent markers dikke strepen zijn gezet. Niet doen meiden, niet cool.

9. Van je uiteinden geen aandachtpuntjes maken
Met de uiteinden van je wenkbrauwen kun je snel de fout in gaan. Te kort, te lang, te dik, te dun.. Zorg voor een vorm die goed past bij je gezicht, door een streep van het topje van je neus via je ooghoek naar buiten. Daar moet je wenkbrauw stoppen.

10. Te donkere poeder of potlood gebruiken
Hoewel je zou denken dat het tegenwoordig niet meer mogelijk is, worden veel wenkbrauwen nog te donker ingevuld. Daaronder valt het gebruik van een te donkere kleur, maar ook het volledig dichtplamuren tussen de haartjes.

11. Boven de wenkbrauw plukken
De bovenkant van je wenkbrauw raak je niet aan. Niet. Aan. Dat is je natuurlijke vorm en wat je aan je vorm wil veranderen doe je aan de onderkant. Beloofd?

 
Roze Tweezerman

Wimperkruller

Wat is jouw grootste wenkbrauwfout?

bron, bron, bron