Beauty

Stop nu met deze 8 slechte haargewoontes

Waarom zit ons haar altijd toevallig net het mooiste voordat we naar bed gaan? Heel frustrerend om naar bed te gaan met perfect haar en wakker te worden met een bad hair day… Uit pure onmacht frommelen we het vaak in een knotje of een hoge staart. Maar als je nú stopt met een aantal slechte haargewoontes dan word je voortaan wakker met een good hair day! Girlscene zet een aantal van deze slechte haargewoontes op een rijtje.

1. Conditioner is goed voor je haar, maar let er op dat je de conditioner vooral verdeelt over je onderste lokken. De haren dicht bij je hoofdhuid hebben de ondersteuning van een conditioner niet nodig, dit zijn namelijk de nieuwste haren. Leg dus altijd de focus op de puntjes.

2. We denken er eigenlijk niet zo vaak over na, maar hoe moet je eigenlijk je haar wassen? We hebben de gewoonte om flink wat schuim te verdelen door ons haar en het daarna samen te voegen tot een grote klit. Niet echt ideaal voor je haar. Je haar is namelijk erg kwetsbaar wanneer het nat is en door het te draaien kan het breken. Maar hoe moet het dan wel? Pak een beetje shampoo tussen je handen en gebruik je vingers om de shampoo in je hoofdhuid te masseren. Zorg ervoor dat je de nadruk legt op de haren dicht bij je hoofdhuid, de nieuwe haren. Deze haren worden namelijk het viest omdat ze dicht bij de hoofdhuid liggen.

3. Niets zo fijn dan na een lange dag met één ruk je elastiekje uit je haar trekken. Het is bijna net zo fijn als na een lange dag je BH uittrekken. Maar in één keer je elastiekje uit je haar trekken is super slecht. Je trekt namelijk niet alleen het elastiekje, maar ook haren mee. Voorzichtig en rustig zijn de sleutelwoorden. Je haar zal je dankbaar zijn ;-).

4. Doe jij maar wat met je stylingproducten? Stop dan direct en lees eerst de instructies op de producten. Op deze manier haal je het meeste uit je producten. Zo moet je haarspray en droogshampoo eigenlijk van een afstand gebruiken voor het beste resultaat. Daarnaast kun je een serum het beste aanbrengen op bijna droog haar en moet een mousse worden aangebracht in nat haar. Gebruik dus altijd een product zoals het bedoeld is. Gebruik dus bijvoorbeeld geen producten voor krullend haar terwijl je steil haar hebt.

5. Je haar elke dag wassen is mega slecht voor je haar. Probeer het daarom zo min mogelijk te wassen. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller het vet wordt. Probeer daarom eens bijvoorbeeld in de vakantie je haar om de dag te wassen. In het begin zal het even doorzetten zijn, maar al gauw genoeg zal je resultaat zien.

6. Vind jij het fijn om in de avond te douchen en ga jij hierna met nat haar slapen? Don’t! Je haar is nat namelijk ontzettend breekbaar en zo kan het dus zijn dat je wakker wordt met wat haren minder…

7. Daarnaast kan een ongezond leven met veel stress en weinig slaap er ook voor zorgen dat de conditie van je haar minder wordt. Lees in dit artikel van Girlscene hoe je kan zorgen voor minder stress in je leven. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg slaapt en gezond eet. Dit zal de conditie van je haar verbeteren.

8. Naast hitte van je föhn en stijltang is te heet water onder de douche ook een echte no-go. Heet water zorgt er namelijk voor dat je haren uitdrogen en breekbaar worden. Douche daarom nooit te heet.

Maak jij je schuldig aan deze slechte haargewoontes?

Bron, bron, bron