Celebs

Dit is het geheim van celebrities om gezond te blijven

Word je om de haverklap geveld door een griepje of verkoudheid? Voel je je niet fit? Het koude weer is een aanslag op je gezondheid en daardoor is het extra belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Dat weten celebrities en modellen als geen ander. Als zij er ziek en slecht uitzien dan kunnen ze tenslotte niet werken! Daarom hebben zij wat trucjes om gezond en fit te blijven. Van Kim Kardashian tot Doutzen Kroes; ze hebben allemaal één geheim en dat onthullen we nu aan jou. 

Gezond blijven, dat is wat iedereen wilt. Je hoeft echt niet alleen op superfoods te leven om gezond te zijn -liever niet zelfs, chocola is veel te lekker!- maar er zijn wel dingen die je kunt doen om je lichaam fit te houden. Celebrities zijn echte healthfreaks en weten als geen ander wat ze moeten doen om gezond te blijven. Zij zijn tenslotte afhankelijk van hun gezondheid om te kunnen werken (snotterend op de rode loper, no thanks!). Celebrities als Khloé Kardashian, Miranda Kerr, Kim Kardashian en Doutzen Kroes doen allemaal één ding om gezond te blijven: ze slikken vitaminen bij. 

Maar welke vitaminen moet je dan bij slikken? Dat is voor iedereen anders, want elke vitamine is weer goed voor iets anders. Girlscene zet een aantal vitaminen en hun functie op een rij die de meeste mensen bij slikken. Maar vergeet niet: voedingssupplementen zijn geen vervanging voor voeding en overdrijf niet! 

Vitamine B1
Vitamine B1 wordt ook wel thiamine genoemd en zorgt ervoor dat we energie krijgen, doordat het koolhydraten uit voedsel verbrandt. Ook speelt het een rol bij de werking van het zenuwstelsel en de functie van het hart. De belangrijkste bronnen zijn varkensvlees en graanproducten. Een tekort kan leiden tot problemen die gerelateerd zijn aan het zenuwstelsel (zoals depressie, concentratieproblemen etc.). Verder kan er sprake zijn van spierzwakte, verminderde eetlust, gewichtsverlies, maagstoornissen en verminderde reflexen.

Vitamine B2
Vitamine B2 is belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel, de spijsvertering en instandhouding van de energiehuishouding. Verder speelt het een rol voor het behouden van een gezonde huid en goed gezichtsvermogen. Daarnaast beschermt het lichaamscellen tegen oxidatie oftewel schade die veroorzaakt wordt door zuurstof. Bronnen van vitamine B2 zijn zuivel, vlees, groente, fruit en graanproducten. Tekort aan B2 kan ervoor zorgen dat er ontstekingen ontstaan op de huid (voornamelijk bij de mondhoeken). Verder kan het leiden tot vermoeidheidsklachten en verlaging van het hemoglobinegehalte. Hemoglobine zorgt voor het vervoer van zuurstof in het bloed. 

Vitamine B3
Vitamine B3 is belangrijk voor de energievoorziening van cellen. Verder is het van belang voor de werking van het zenuwstelsel en voor een gezonde huid. Vitamine B3 komt het meest voor in vlees, vis, groente, fruit, noten en graanproducten.

Vitamine C
Vitamine C is belangrijk voor een goede weerstand. Ook zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid, bloedvaten, een goed functionerend zenuwstelsel en draagt het bij aan de energievoorziening. Daarnaast beschermt vitamine C samen met vitamine E het lichaam tegen vrije radicalen die een rol spelen bij verouderingsprocessen. Verder bevordert vitamine C de opname van ijzer. Bronnen waar vitamine C in zit zijn aardappelen, groente en fruit. Tekort aan vitamine C leidt tot een verminderde weerstand, vertraagde wondgenezing en verminderde opbouw van bindweefsel. 

Vitamine A
Vitamine A is betrokken bij de weerstand. Het speelt een rol bij de groei, het gezichtsvermogen en de gezondheid van huid en tandvlees. Belangrijke bronnen waar vitamine A in zit zijn lever, vis en boter. In Nederland is vitamine A toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten, zodat wij hiervan voldoende binnen krijgen. Ook zit er in groente en fruit een voorloper van vitamine A, namelijk bètacaroteen. Deze wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Tekort aan vitamine A kan leiden tot een verminderde weerstand. Daarnaast kan het een droge en schilferige huid en dof haar veroorzaken. Hiervan is alleen sprake wanneer iemand een langere tijd geen tot weinig vitamine A via voedingsmiddelen binnen krijgt. 

Vitamine D
Vitamine D wordt ook wel cholecalciferol genoemd en is belangrijk voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van calcium en fosfor. Ook speelt het een rol bij een goede werking van de spieren en instandhouding van de weerstand. De belangrijkste bron is zonlicht, waardoor vitamine D in de huid wordt aangemaakt. Het overige aan vitamine D komt uit de voeding van dierlijke herkomst. De producten bevatten weinig vitamine D met uitzondering op vette vissoorten. Een tekort aan vitamine D kan bij kinderen leiden tot skeletafwijking en bij volwassenen tot verweking van de botten. Op latere leeftijd kan het leiden tot osteoporose ook wel botontkalking genoemd. Hierdoor is de kans op het breken van botten vele malen groter. Verder kan ernstig vitamine D tekort leiden tot gebrek van spierzwakte en spierkrampen. Mensen met een donkere of getinte huid en mensen die onvoldoende buiten komen/aan zonlicht worden blootgesteld maken minder vitamine D aan. Deze aanmaak is niet alleen met gezonde voeding te compenseren. Vandaar dat deze doelgroepen extra vitamine D moeten slikken. 

Drogisthuis.nl & Vitaminen.nl – gediplomeerd advies en een betrouwbare levering!Drogistuis.nl is als online drogist een begrip in de Nederlandse online winkelstraat. Met deze professionele webwinkel bieden wij een breed aanbod aan van drogisterij producten en voedingssupplementen. U kunt bij ons terecht voor alle bekende merken vitaminen zoals bijvoorbeeld Orthica.

Volg Drogisthuis.nl en Vitaminen.nl op Facebook. 

Slik jij vitaminen bij? 

Bron: drogisthuis.nl & vitaminen.nl

*Dit is een advertorial

Must reads 👀