Food

Zo organiseer je een onvergetelijk kerstdiner voor vriendinnen

Laat je normaal gesproken je moeder al het zware werk doen en schuif jij tegen etenstijd op Eerste Kerstavond gewoon aan de eettafel aan? Slim, doen wij ook het liefst! Jammer dat je dit jaar zo nodig volwassen moest doen en je vriendinnen hebt uitgenodigd voor een gezellig kerstdiner. Nu moet je bedenken wat je gaat koken én je moet het ook nog eens helemaal zelf maken. Geen paniek! Met deze tips zorgen wij ervoor dat jouw kerstdiner onvergetelijk wordt en niet in het water valt.

1. Maak iets wat je kan maken
Tuurlijk, je wilt indruk maken op je gasten. Ze de mooiste en meest excotische gerechten voorschotelen, maar als je het recept leest en je kent al de helft van de ingrediënten niet dan is het misschien toch slim om het bij je favoriete pastagerecht te houden.

2. Oefen je kerstdiner
Waag je je toch aan een nieuw recept, probeer het dan een paar dagen van tevoren uit. Zo weet je precies hoe lang het duurt om het gerecht te maken en mocht je iets willen veranderen dan kun je het recept nog aanpassen.

3. Styling
Hoe simpel je gerecht ook is, als de aankleding en presentatie van je gerecht mooi is kun je iedereen voor de gek houden. Een pompoensoep is super simpel te maken, maar serveer je deze op een originele manier -in een wekpotje, in kleine pannetjes of zelfs in een uitgehold broodje- dan is je simpele pompoensoep opeens zo simpel niet meer.

4. Maak een planning
Met een goede voorbereiding ben je al halverwege. Waarom denk je dat Jamie’s 15 minute meals voor Jamie maar vijftien minuten duren? Hij heeft amper werk aan afmeten, snijden en dekken. Dek nog voor je begint met koken de tafel alvast, zorg dat al het snijwerk gedaan is en sorteer de ingrediënten per gerecht.

5. Uit een potje
Je hoeft echt niet alles helemaal zelf te maken. Die sausjes mogen best uit een potje komen. Zelf brood bakken, vis vangen, aardappels rooien? Kan, maar je kunt dat hele zelf maken ook overdrijven.

6. Van tevoren
Sommige gerechten kun je al van tevoren maken. Soep bijvoorbeeld kun je al een dag eerder maken, wel zo makkelijk want dan hoef je deze op de dag zelf alleen nog maar in de oven te schuiven. Ook toetjes kun je al eerder maken. Weer twee gerechten minder waar je op Kerstavond over moet stressen.

7. Have fun
Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je plezier hebt. Wie herinnert nog die perfecte soufflé van tien jaar geleden? Niemand! Terwijl jouw soep met klontjes die totaal niet te eten was nog jaren voor goede verhalen zorgt.    

Organiseer jij dit jaar een kerstdiner?