Lifestyle

Wat te doen met Nieuwjaarsdag?

Wat je gaat doen op op Oudejaarsavond is nooit zo moeilijk te bedenken, maar de volgende dag op 1 januari is het een heel stuk moeilijker. Natuurlijk wil je even uitslapen of uitbrakken na het feestelijk inluiden van het nieuwe jaar ;-). Maar de hele dag thuis zitten is misschien ook saai. Wat kun je de rest van de dag doen? Girlscene geeft je tips om je niet te hoeven vervelen vandaag. 

1. De Winter Efteling
Veel pretparken zijn gesloten in de winter, maar gelukkig is er de Winter Efteling! Het park wordt omgetoverd tot een winters paradijs met sneeuw, gezellige kraampjes en kampvuren. Jij verveelt je sowieso niet op Nieuwjaarsdag als je een dagje naar de Efteling gaat. We waarschuwen je wel vast, het kan heel druk zijn! 


2. Pizza Friday
Pizza is altijd een goed idee! Houd samen met je vriendinnen een Pizza Friday en bestel al jullie favoriete pizza's. Ondertussen kunnen jullie lekker uitbrakken en de feestavond ervoor uitgebreid bespreken. 

3. Film marathon
Als je toch lekker thuis blijft, kun je jezelf (en eventueel ook vrienden) vermaken met een urenlange filmmarathon. Al je favorieten kun je voorbij laten komen, tijd zat vandaag! Daar hoort natuurlijk ook wat lekkers bij, zoals popcorn, chips en een warme chocolademelk. 

4. Bezoek het Wereldkerstcircus
Dit circus kun je het meest bekroonde kerstcircus ooit noemen. Indrukwekkend! Het wordt gehouden in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Bekijk hieronder de trailer van de show van 2015. 

5. Nieuwjaarsduik 
Dit hoort er natuurlijk ook bij! Lekker fris en fruitig het nieuwe jaar starten met een duik in de koude zee. Een paar georganiseerde duiken zijn: de Niewjaarsduik in Egmond aan Zee en de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Durf jij het aan? 

6. Ga schaatsen
Op Nieuwjaarsdag zijn er gelukkig een heleboel mogelijkheden om te schaatsen op een kunstbaan. Als je dat schaatsen nog niet zo onder de knie hebt dan kun je ook een hulpmiddel gebruiken ;-). Erg leuk ook als date met je vriend(in). 
 

 

A photo posted by Ice*Amsterdam (@iceamsterdam) on


7. Maak een uitgebreid diner
Na het uitbrakken kun je in de meeste supermarkten gewoon terecht om boodschappen te doen op 1 januari. Maak hier dus maar goed gebruik van en kies een lekker recept wat jij kunt bereiden. Dan kun je jouw familie hier ook gelijk mee verwennen! 

Weet jij al wat je gaat doen op Nieuwjaarsdag?