Beauty

Zo draag je de laatste beautytrends

Ieder seizoen bepalen de designers met hun modeshows wat de nieuwste trends worden. Vervolgens zie je die trends wel (of soms ook niet) op straat, maar hoe zit het eigenlijk met de laatste beauty trends? Girlscene vertelt je wat de beauty trends van het moment zijn en hoe je die looks kunt vertalen naar het dagelijks leven. Kijk maar mee!

Eyeliner
Surprise, surprise: eyeliner behoort wederom tot één van de grootste beauty trends van het moment. Eyeliner kom je altijd op verschillende manieren tegen, maar nu is vooral de smudged liner hot. Met andere woorden: een kohlpotlood op je onderste waterlijn aanbrengen en dit vervagen zodat je een intense oogopslag krijgt. Vind je zwart iets te heftig voor overdag? Ga dan voor grijs, bruin of misschien zelfs een kleurtje zoals paars. Zo maak je deze trend draagbaar.


NYX eyeliner & L’Oréal eyeliner


Gothic lippen

In Londen waren ze tijdens Fashion Week gek op de gothic glamour look. Zo spotten we Kendall Jenner en andere modellen met zwarte lippen op de catwalk. Maar hoe draagbaar is die look eigenlijk? Je vindt daadwerkelijk zwarte lippenstift in de drogisterij en parfumerie, maar wat je ook kunt doen is voor donkerpaars gaan om het subtieler te houden. Of breng een rode lippenstift over de zwarte kleur aan om het meer diepte te geven. 


Mac lippenstift & Artdeco lippenstift

Glitters
De oplettende kijker heeft nogal wat glitters gezien op de catwalk. Of moeten we glitter stukken zeggen? De trend is groot, maar zoals je kunt vermoeden is dit niet een look die je snel naar school of werk kunt dragen. Toch kun je deze trend rocken door te gaan voor een subtiele glitter oogschaduw. Denk bijvoorbeeld aan de MAC pigments of de sprankelende L’Oréal Color Riche Mono oogschaduws.

Wimpers
Het klinkt misschien als een gekke trend, maar lange wimpers zijn dus daadwerkelijk hip, hot en happening op het moment. Of ze nu echt of nep zijn: the sky is the limit. Gelukkig is dit wel een realistische én draagbare beauty trend. Girlscene schreef verschillende artikelen over lange wimpers krijgen waarvan je de tips hier en in dit artikel terugleest.


Rode lippen

Als tegenhanger van de gothic lip is er dit seizoen de rode lippen trend. Van Milaan tot Parijs: overal werd rode lipstick gerockt. Het liefst in combinatie met een ‘bloot’ oog – dus alleen mascara – of met een subtiele winged liner. Heb je een warme huid? Kies dan voor een rode lipstick met oranje ondertoon. Ben je koeler? Kies dan een klassieke rode lipstick met blauwe ondertoon. Bij Dolce & Gabbana (zie hierboven) zijn ze er in ieder geval gek op.


NYX lippenstift & Rimmel lippenstift

Blush
Contouren is dit seizoen uit. Natuurlijk betekent dat niet meteen dat je al je poeders aan de kant moet gooien als je echt niet zonder het shapen van je gezicht kunt, maar wie echt graag de trends volgt kan voornamelijk aan de slag gaan met blush. Daarmee kun je ook je gezicht ‘shapen’ en het scheelt je tijd in de ochtend. 😉 Stop de taupe kleuren in de kast voor een ander seizoen, want op dit moment draait het allemaal om de roze wangen. Houd de rest van je make-up rustig om het geheel in balans te houden.

L’Oréal blush & BeYu blush

Meer beauty? Praat dan verder op het forum!

Welke beauty trends ga jij dragen?

Beeld: Getty Images

Must reads 👀