Lifestyle

22 dingen die jij sowieso gaat doen deze Kerst

Kerstmis komt steeds dichterbij en waarschijnlijk weet jij al precies wat je gaat doen. Ieder jaar is het weer een groot feest en op de Girlscene redactie kunnen we niet meer wachten tot we aan het kerstdiner mogen. Om jullie nog meer in de stemming te brengen hebben we een lijstje gemaakt met dingen die jij sowieso doet deze kerst.

1. Je gaat stiekem checken of er cadeaus voor jou onder de kerstboom liggen.
Stiekem hoop je dat het grootste pakket voor jou is… En je moet natuurlijk ook even voelen wat er in zou kunnen zitten. 

 

 

2. Je kijkt minimaal één kerstfilm op tv
Hoe fout sommige kerstfilms ook zijn, het blijft leuk om ernaar te kijken. Geef toe: Home Alone heb je waarschijnlijk al zo’n tien keer gezien, maar het hoort toch gewoon bij kerst?! Net als Love Actually, the Grinch en Christmas Carol. 🙂

  
Film Home Alone 1 & 2 | Film Christmas Carol | Film How The Grinch Stole Christmas

3. Je maakt het super gezellig thuis
Wat de winter leuker maakt is dat je jouw huis enorm gezellig en warm kunt aankleden. Een kerstboom geeft veel sfeer, net als alle kaarsen met heerlijke winterse geuren. Een kop warme chocolademelk erbij en zet die kerstfilm maar aan!

4. Je zingt uit volle borst mee met kerstliedjes
‘All I want for Christmas is youuuuuuuu!’ Mariah Carey eat your heart out! Beluister de Girlscene Christmas playlist voor alle guilty pleasures.

5. Je eet je bomvol tijdens het kerstdiner
Hey, kerst is maar eens per jaar, je moet er wel van genieten toch?! Dat je op Tweede Kerstdag nog een kerstdiner hebt is een bijzaak. 😉

6. Je verzamelt al je kerstkaarten en geeft het een mooi plekje
Hoe cute zijn al die glitterkaarten? Love it! Door ze een mooi plekje te geven fleuren het jouw kamer ook nog eens op. 

 

 

7. Je maakt iets lekkers voor de kerstdagen
Appelflappen, worstjes in bladerdeeg, warme wafels met kersen… Tijdens kerst is eten een ontzettend belangrijk onderwerp en het maken ervan is gelukkig vaak ook heel leuk!

8. Familie bezoeken 
Ja het hoort erbij, met kerst is het tijd om weer bij te kletsen met je familie. 

9. Spelletjes
Als je met familie bent doe je natuurlijk spelletjes. En van een potje Kolonisten van Catan word jij fanatiek. Je moet wel winnen natuurlijk! 


Expeditie Robinson bordspel | Ik Hou van Holland bordspel

 

10. Woonboulevard 
Als je op Tweede Kerstdag even niks te doen hebt ben je natuurlijk te vinden op de woonboulevard. The place to be voor Hollandse families die kerst vieren. 

11. Cadeautjes geven 
Hoe moeilijk het af en toe ook is om cadeautjes te halen (wat moet je in vredesnaam voor je vader halen?), jij bent weer op pad gegaan om voor iedereen een kleinigheidje te halen. Hoort bij de kerstgedachte. 🙂

 

 

12. All you need is love
Hier kun je natuurlijk niet omheen met kerst: All you need is love kijken! En maar hopen dat niemand je ondertussen hoort snikken door alle mooie liefdesverhalen. 

13. Je toch maar wel een beetje schuldig voelen over de hoeveelheid eten die je hebt gegeten…
Ja, het is kerst en ja, het hoort erbij. Maar om na al dat vlees op de gourmet, waardoor jij je bovenste knoopje van je broek al los hebt moeten maken, toch nog een dikke plak Viennetta ijs naar binnen te werken? Lichtelijk overdreven misschien, maar wel heel lekker.

14. Net doen alsof je iets lekker vindt 
Als je bij je familie of schoonfamilie thuis gaat eten moet je natuurlijk ook beleefd zijn en netjes opeten wat ze voor je bereid hebben. Helaas is niet ieder familielied zo’n keukenprins(es) en moet jij grootse moeite doen om je eten door te slikken. Toch zeg je maar netjes dat het je héérlijk heeft gesmaakt… 

 

 

15. Bang zijn voor de inhoud van je kerstgedicht
Is het bij jouw familie ook een traditie om gedichtjes te schrijven voor elkaar? Dan begrijp je vast de spanning voordat je die van jou moet gaan voorlezen… Hopelijk staan er niet al te genânte dingen in en hebben ze jouw blunder tijdens het kerstdiner vorig jaar achterwege gelaten. 

16. De vervelende vragen
Als jij je familie al eventjes niet gezien hebt en zonder date op het diner verschijnt kun je deze vraag sowieso verwachten: ‘Hoe gaat het eigenlijk met jouw liefdesleven?’ Of natuurlijk: ‘Hoe kan het dan dat jij nog steeds geen vriend(in) aan de haak hebt geslapen?’

17. Meehelpen met opruimen
Je hebt er eigenlijk helemaal geen zin in, maar je voelt je natuurlijk wel verplicht om na het eten op te ruimen. En dan maar hopen dat er een vaatwasmachine aanwezig is ;-). 

18. Je ergeren aan je irritante neefje
Als er een paar jonge kinderen in de familie zitten, zal het diner niet zo heel rustig verlopen. Jouw irritante neefje kan bijvoorbeeld niet ophouden met propjes naar je hoofd gooien… Keep it cool! Toegegeven, tegelijkertijd is het ook heel lief hoe hij aan het eind van de avond jou een kusje komt geven. 

19. Stiekem liever in je onesie tv willen kijken
Heel gezellig allemaal, maar jij kunt niet wachten tot je lekker in je onesie op de bank kunt ploffen en die kerst klassieker aan kunt zetten :-). 

  
Unicorn onesie | Christmas onesie | Fleece onesie

 

21. #christmas #christmasdress #christmas2015
Je moet natuurlijk wel even een leuke kerst foto op Instagram posten! Plus even naar de jaloersmakende kerstoutfits van celebs staren…

22. Eindelijk die leuke haar tutorial en smokey eye look uitproberen
Met kerst wil jij er natuurlijk tiptop uitzien en heb jij alle tijd om jezelf mooi te maken. Helaas wil het niet altijd even goed lukken op het moment dat je wil dat het lukt… Als die smokey eye look meer lijkt op een blauw oog kun je het beter even opnieuw proberen. 😉  

 

 

Wil je graag jouw kerst avonturen delen? In dit topic op het forum kun je alles bespreken!

Welke dingen herken jij?