Lifestyle

12 herkenbare gedachtes als je écht niet van kerst houdt

herkenbare-gedachtes-kerst

Het is weer die tijd van het jaar, de feestdagen komen eraan. Op de Girlscene redactie zijn we enthousiast, maar wat als je nou helemaal niet van Kerstmis houdt? Jij komt om in alle kerst gerelateerde reclames, films, artikelen en winkels… En daar word je waarschijnlijk behoorlijk chagrijnig van. Om de meiden die niet zo van kerst houden een hart onder de riem te steken, hebben we dit artikel geschreven. Want ja, ‘All I Want For Christmas Is Youuu’ kan ook best irritant worden…

Als jij Kerstmis niet leuk vindt, of simpelweg háát dan zul je deze 12 dingen absoluut herkennen.

1. De kerstboom

Het begint met die stomme kerstboom. Nee, je wilt niet helpen met versieren en je zou er het liefst helemaal geen in huis halen… Je wordt al genoeg herinnerd aan dit onzinnige feest

2. Verdienmodel

Kerstmis is bedacht om meer geld te verdienen voor winkeliers. Niks kerstgedachte… Het enige waar het om draait is zoveel mogelijk cadeaus verkopen. Daar wil jij niet aan meewerken en je koopt liever een cadeautje als het niet zo verplicht voelt.

3. Kerstinkopen

3. Jij wilt een keer lekker shoppen, maar je kunt je kont nog niet keren in de winkel. Overal zie je mensen die last minute al hun kerstinkopen nog moeten doen. De drukte rond kerst gaat nergens meer over, terwijl de openingstijden van winkels dan al ruimer zijn. Jij bewaart je shopping sprees nog wel even tot januari.  

4. Gezond doen is moeilijk

Jij was eindelijk goed bezig met sporten en gezond eten. Maar ja… Dan komt je moeder aanzetten met onder andere kerstkransjes, oliebollen en gourmetten. Tja, met de feestdagen is het praktisch onmogelijk om je gezonde gewoontes vol te houden.

5. De Grinch

Jouw bijnaam in de winter is de Grinch en je vindt het niet eens erg.

6. Verplicht shoppen

Grote kans dat jij je verplicht voelt om toch nog cadeaus te halen voor kerst en jij hebt totaal geen idee wat je moet halen… Geforceerd loop je uren in de winkels omdat je niemand teleur wil stellen.

7. Al die cadeaus inpakken

Jij hebt er absoluut geen lol in om al die onhandige pakjes te voorzien van een laag papier met versiersels. Is wikkelen in een krant ook goed genoeg?

8. Gedichten

Als je een beetje pech hebt, verwachten ze ook nog een mooi gedicht van je. Je doet graag iets voor iemand, maar geforceerd een gedicht schrijven voor iemand alleen maar omdat het kerst is? Nee, dan zit er niet veel waarde meer aan voor jou.

9. Kerstmuziek

Wie heeft er ooit bedacht dat het oké is om de hele dag door die verschrikkelijke zoetsappige kerstliedjes op te zetten? All I want for Christmas is… nooit meer kerstmuziek! Als je werkt in een supermarkt of winkel, zul je waarschijnlijk toch echt de hele dag die liedjes aan moeten horen. Net nadat je tijdens Sinterklaas alleen maar kindermuziek hebt moeten luisteren. Awesome

10. Kerstfilms

10. Dan heb je ook nog al die standaard kerstfilms die ieder jaar weer herhaald worden… Nee, jij hoeft op kerstavond geen Home Alone of A Christmas Carol te zien. Helaas kun je de tv niet aanzetten zonder geconfronteerd te worden met het kerstgevoel.

Lees ook:
Oh no! Déze sterrenbeelden gaan voor drama zorgen met kerst

11. Kerstkaarten

Tja, wat moet je ervan zeggen. Heel leuk en aardig dat mensen je een kaartje sturen en het is heel goed bedoeld, maar het is meer een automatisme geworden in jouw ogen. En ieder jaar is het weer een gedoe en hoor jij je moeder alweer klagen dat ze geen kaart terug heeft ontvangen van oudtante Betty. Of hoe erg ze het vindt dat ze geen kaart heeft gestuurd naar ex-buurman John, terwijl hij er wel een heeft gestuurd. Er zijn wel belangrijkere dingen in jouw ogen.

12. De kerstborrel

En last but not least: de kerstborrel. Weer iets verplichts van werk of school waar je heen moet met een big smile. Je hoeft niet te gaan, maar je weet al dat als je niet gaat je achteraf duizend keer de vraag moet beantwoorden waarom jij er niet bij was op de borrel. Bovendien moet je ook nog aanhoren welke avonturen je allemaal wel niet gemist hebt…

Beeld: netflix