Lifestyle

13 dingen die iedereen doormaakt op Nieuwjaarsdag

Het was een fantastisch feestje. Je had je mooiste jurk aan, de dj draaide geweldige nummers en je ging helemaal los terwijl je maar twee glaasjes champagne had gedronken. Toch? Je wordt wakker op Nieuwjaarsdag en je voelt je niet bepaald fris. Je hebt het gevoel alsof er een mannetje hardnekkig met een hamertje op je hersenpan slaat en waar komt eigenlijk al die gouden glitter vandaan?

Het blijkt dat 1 januari verreweg de dag is waarop de meeste mensen een kater hebben. Volgens Google zoeken mensen dan massaal op “hangover cure” en andere anti-katermiddeltjes. Maar niet alleen zoeken naar de beste manieren om over die hardnekkige kater te komen is iets wat iedereen gemeen heeft op Nieuwjaarsdag. Wij hebben het idee dat iedereen de volgende dertien dingen op 1 januari doormaakt.

1. Brak opstaan 
Je begon de nacht mooi. Je haar zat in de krul en je had er liters lak in gesprayd zodat elk lokje de hele avond op z’n plek bleef. Je ogen waren voorzien van een sexy smokey eye. Maar the day after plakt jouw haar aan je gezicht, zitten de resten zwarte make-up uitgesmeerd onder je ogen en is dat een nepwimper geplakt op je wang?

2. Opstaan om je van je bed naar de bank te verplaatsen
Stond die bank altijd al zo ver? En wie heeft er bedacht dat huizen trappen moeten hebben? Kan alles niet gewoon beneden zijn?

3. Oude oliebollen opwarmen in de magnetron
Score! Er staan nog oliebollen op tafel. Ietwat taai geworden, maar met een beetje opwarmen in de magnetron zijn ze weer zo goed als vers.

4. Je kijkt doelloos tv
Je hebt Love Actually al twee keer gezien deze kerstvakantie. Met Home Alone 1 en 2 kun je inmiddels meepraten. Vandaag kijk je de Lion King, Belle & het Beest en de Kleine Zeemeermin. Je hersenen zijn nu eenmaal niet toe aan nieuws of serieuze dingen.

5. De hele dag in pyjama spenderen
Dit is de dag waar de onepieces voor zijn uitgevonden. Zelfs een uitstapje naar een vriendin om samen uit te brakken kan jou niet tot de verleiding brengen om ‘echte’ kleren aan te trekken.

6. Je ontdekt in je telefoon een album vol lelijke selfie’s
Van jou, van je vriendinnen, van iemand die je had gevraagd van jou en je vriendinnen een foto te maken. Hoe dan ook dit zijn foto’s die het daglicht niet kunnen verdragen. Je zag er toch niet daadwerkelijk zo oncharmant uit?

7. Alleen maar ongezonde dingen eten
Je wil patat, een gebakken ei, pizza en McDonald’s. Je haalt het allemaal, maar naar drie happen ben je kotsmisselijk.

8. Zweren nooit meer te drinken
Zet maar op dat lijstje met goede voornemens, waar je eerder ook al hardlopen, stoppen met nagelbijten en aardig zijn voor je broertje op hebt gezet.

9. Nog maar een oude oliebol opwarmen in de magnetron
Het is nu of nooit! Want het duurt tenslotte nog een heel jaar voor de oliebollen er weer zijn.

10. Zoeken naar een goedkope personal trainer
Van chocolade pepernoten ging jij naar kerstkransjes, tiramisu en te veel champagne. December was een feest, maar je bent blut en de knoop van je lievelingsspijkerbroek kan niet meer dicht.

11. Overal glitter vinden
Je had geen glitter op je gezicht toen je de avond begon, er was geen glitterkanon afgegaan, je bent niet eens in de buurt van glitter geweest. Toch zit er op magische wijze glitter in je haar en aan je schoenen geplakt.

12. Opeens een flashback krijgen van iets onwijs gênants dat je hebt gedaan
Je kwam een oude crush tegen en één van je goede voornemens was om meer zelfvertrouwen te hebben in het nieuwe jaar. Logisch dus dat je op hem afstapte, je hem de liefde verklaarde om vervolgens halverwege die bekentenis af te haken om uitbundig de Macarena te dansen. Op de bar…

13. Iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen
En iedereen die jou een gelukkig nieuwjaar wenst. Ook die tante die je al jaren niet meer gesproken hebt weet je een emoji van een kerstboom en vuurwerk te sturen. Happy New Year!

Welke dingen herken jij?