Lifestyle

Dit zijn de 10 meest positieve landen in de wereld

De Australische non-profit organisatie Daily Positive heeft een lijst samengesteld met de tien meest positieve landen in de wereld. Kijk, dat is toch veel leuker dan negatief nieuws?! Er werd gekeken naar positieve nieuwsverhalen, bedrijfsleven, vreedzame projecten, sportprestaties en wetenschappelijke innovatie. Lees snel verder om de top 10 te bekijken. 

De lijst is samengesteld door onafhankelijke panelleden, vrijwillige journalisten en publieksleden. Het gaat vooral om het nieuws dat een positief effect heeft op de inwoners van een land. De landen worden aan de hand van een aantal criteria beoordeeld zoals milieu, educatie, wetenschap en innovatie. We zullen snel het lijstje afgaan.

10. Noorwegen
Noorwegen is een nieuwkomer in de lijst en sluit de top tien. De reden dat Noorwegen dit jaar in de lijst voorkomt is omdat het land het hoogste percentage vrouwen in het bestuur van bedrijven had. Namelijk 35,5%. Ook behoort de democratie in Noorwegen tot de top en is het een goed voorbeeld voor andere landen.  

9. Singapore
Ook Singapore staat voor het eerst in de lijst van de meest positieve landen. Singapore is erg competitief op het gebied van innovatie en educatie. Het onderwijs in Singapore behoort tot de top van de wereld. Nog een reden zijn de botanische tuinen in Singapore die op de UNESCO lijst staat. 

 

 

8. Nieuw Zeeland
Nieuw-Zeeland scoort hoog op de democratische en vreedzame landen index van 2015. Ze zijn goed bezig met het zeeleven door het aankondigen van de creatie van een 620.000 vierkante meter grote Ocean Sanctuary waar het ecosysteem wordt beschermd. 

7. Verenigde Staten
Het verbeteren van de relatie met Cuba en Iran wordt gezien als een belangrijk politieke succes in 2015. Amerika heeft ook op het gebeid van wetenschap goed gescoord door voor het eerst een schedel en hoofdhuid te transplanteren tijdens het transplanteren van een nier en alvleesklier… Wow! Amerikaanse onderzoekers hebben ‘s werelds eerste warmbloedige vis ontdekt en weer andere onderzoekers identificeerden een hersencircuit dat tijd en plaats codeert. Op wetenschappelijk gebied is Amerika dus heel goed bezig, economisch gezien wat minder. Ook is het Amerikaanse vrouwen voetbalteam voor de derde keer het wereldkampioenschap geworden! 

6. Duitsland
Duitsland is sinds vorig jaar een plek gestegen in de lijst. Door de omgang met de Syrische vluchtelingen heeft Duitsland meer punten gekregen. Ook op wetenschappelijk en ecologisch gebied scort het land veel punten, plus ze zijn erg vriendelijk en behulpzaam voor toeristen. 

Watch on YouTube

5. Australië
Australische onderzoekers hebben ‘s werelds eerste 3D geprinte straalmotor onthuld en de universiteit van New South Wales heeft hun titel in de RoboCup World Football Championship met succes verdedigd. Ook heeft Australië een van de meest geavanceerde communicatie satellieten gelanceerd. 

4. Engeland
Engeland heeft de eerste plek af moeten staan en is nu nummertje vier. Engelse onderzoekers onthulden een gloeilamp van grafeen met langere levensduur en lagere productiekosten. Qua sport wonnen ze de Wereldkampioenschappen Snooker, de Europese Kampioenschappen Dames Hockey en het Ashes Cricket Kampioenschap. 

3. China
China is één plek gezakt dit jaar. Onder andere Chinees Youyou Tu heeft de Nobelprijs gewonnen in Fysiologie of Geneeskunde voor haar ontdekkingen betreffende een nieuwe therapie tegen malaria. 

2. Zweden
Zweedse onderzoekers hebben dit jaar prestigieuze prijzen gewonnen, zoals de Princess of Asturias Award voor technologisch en wetenschappelijk onderzoek en de Nobelprijs in scheikunde. Ook heeft het land het Eurovisie Songfestival gewonnen! 

En dan tromgeroffel…. De nummer één is geworden:

1. Zwitserland
Geen Nederland in het lijstje dus… Op nummer een staat Zwitserland. Vorig jaar waren ze nog nummer vier, maar dit jaar zijn ze nog beter bezig geweest. Ze scoren heel hoog op de globale democratie-index, vredesindex, toerisme vriendelijkheid index en educatie index. Zwitserland loopt voor op innovatieve milieumanagement en is daardoor één van de meest duurzame naties in de wereld op het gebeid van klimaatverandering, biodiversiteit en leefgebied bescherming. 

Welk land had jij niet of juist wel in het lijstje verwacht? 

Bron, bron, bron

Must reads 👀