Lifestyle

11 leuke kerst ideeën om te doen samen met vriendinnen

De kerstdagen staan voor gezelligheid en eten met de familie, maar soms heb je behoefte om juist je vriendinnen te zien. Dus wat is er leuker dan kerst ook met hen te vieren? Er zijn genoeg leuke kerst ideeën waar je misschien nog niet aan had gedacht. Dus koop cadeaus, iets lekkers en kerstsokken en bereid je voor op een gezellige dag of avond met je vriendinnen vol leuke kerst ideeën.

Maak peperkoekhuisjes
Het maken van peperkoekhuisjes is een Amerikaanse traditie en misschien ken je het vooral onder de naam gingerbread house. Je hebt nodig: glazuur, snoepjes, kartonnen bordjes en peperkoek of crackers. Super leuk om een kerstdag te beginnen met traditionele kerst ideeën.

Pyjama party
Een aanrader onder de kerst ideeën: hou met je vriendinnen een pyjamaparty om kerst goed af te sluiten. Kom allemaal in je pyjama en maak er een gezellige filmavond van. Spreek af om allemaal iets lekkers te maken. Vergeet ook niet de nagellak en maskers!

Bingo!
Bij kerst ideeën denk je hier vast niet aan, maar het is heel leuk om een kerstbingo te organiseren. Trek bijvoorbeeld een rendierthema door in de cadeaus die je vriendinnen kunnen winnen. Qua kosten vraag je iedereen om zelf een cadeau of bedrag mee te nemen of anders vind je hier bespaartips voor de dure decembermaand. Hoe origineel is dit kerst idee?

Kerstspel
Tussen alle kerst ideeën hoort natuurlijk ook een spelletje. Wat is er leuker dan voor elkaar cadeaus kopen en die openmaken tijdens kerst? De kerstcadeaus kun je weggeven tijdens het spelen van een spel. Kaartspellen, roulette of Stef Stuntpiloot: ze zijn allemaal geschikt en gegarandeerd de slappe lach.

Shoppen
Ga met je vriendinnen naar een kerstmarkt en zet alle kerst ideeën in die je maar kan bedenken. De kerstmarkt is een leuke en gezellige plek om naartoe te gaan met je girlsquad en vaak scoor je ook nog eens spullen in de aanbieding! Ben jij al eens naar de mega kerstmarkt in Maastricht geweest?

Koekjes bakken
Iedereen houdt van lekkers, dus koekjes bakken mag niet ontbreken tussen de kerst ideeën. Zoek een relatief makkelijk recept waar iedereen haar favoriete ingrediënten aan kan toevoegen. Recepten voor kerstkoekjes vind je hier. Om nog meer kerst ideeën op te doen voor het diner, kijk je even hier

Vrijwilligerswerk
Misschien passen dit soort kerst ideeën niet in jouw straatje, maar iets doen voor anderen die het niet zo goed hebben is super leuk. Zoek iets wat bij jou en je vriendinnen past om te doen. Ga geen koekjes bakken als je niet van bakken houdt, maar doe bijvoorbeeld spelletjes in een bejaardenhuis. Er is vast een initiatief in jouw buurt te vinden waarbij jullie je bijdrage kunnen leveren en tegelijkertijd plezier hebben.

Bouw een sneeuwpop
Dit kerst idee is natuurlijk onder voorbehoud, want het moet wel sneeuwen. Ga met je vriendinnen de strijd aan om een sneeuwpop met knoop oogjes en een wortelneus te maken. Wie als laatst klaar is wordt ingepeperd of bekogeld met sneeuwballen. 

Bowlen
Misschien vind je dit een saai en voorspelbaar kerst idee, maar het past wel helemaal tussen de typische kerst ideeën. Ga met vriendinnen glow-in-the-dark bowlen! Zo houd je de gezelligheid van het samenzijn en de sfeer van de lichtjes. 

Schaatsen
Over standaard kerst ideeën gesproken. Maak er een gezellig uitje van met je vriendinnetjes en ga schaatsen. Als het kan moet je vooral ’s avonds gaan als het al donker is. Daarbij kun je op het ijs leuke spelletjes doen, zoals een estafette. Dat is toch een origineel spel om alle cadeaus mee te winnen ;-).

Kerstmutsspel
Ken je het spel met de kerstmuts op de hoek van de televisie? Ook één van de leukste kerst ideeën betreft spelletjes! Ga met z’n allen voor de televisie zitten en geef de afstandsbediening door na één keer zappen. Wanneer iemand de muts draagt, mag je een kerstcadeau openmaken.

Bron: Signupgenius.com, Tipjunkie.com | Beeld: Pixabay