Lifestyle

Girls issues: Ik ben verliefd op een oudere jongen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wilt om haar crush aan te spreken.

Hey Girlscene redactie!

Sinds ik op de middelbare school zit heb ik een soort crush op een jongen. Hij is een goede vriend van mijn zus, maar hij zit twee klassen hoger dan dat ik zit. Ik vind hem eigenlijk best wel heel leuk, maar ik weet niet hoe ik met hem in contact moet komen omdat hij ouder is. Ik hoop dat jullie tips voor mij hebben.

Liefs,
Anoniem

Lieve Anoniem,

Wat ongelooflijk spannend dat je een crush hebt! Je geeft al aan in je berichtje dat hij een goede vriend van je zus is. Dit is perfect! Zo kun jij namelijk heel eenvoudig in contact komen met je crush. Probeer via je zus te polsen over je crush, bijvoorbeeld wat zijn hobby’s zijn. Heb je meteen een onderwerp om met hem over te praten.

Stel dat je zus iets gaat doen met haar vrienden, probeer er dan achter te komen of hij ook mee gaat. Zo ja: vraag of je ook mee mag. Neem zelf ook wat vriendinnen mee en probeer een beetje met hem te flirten. Een avondje uit, in bijvoorbeeld de kroeg, is hier perfect voor.

Daarnaast zou je er ook achter kunnen proberen te komen wanneer hij bij jullie thuis is. Komt hij langs omdat hij samen met je zus aan een project moet werken, laat dan even je gezicht zien. Je hoeft echt niet overdreven met hem te flirten, maar laten even zien dat je er ook bent ;-).

Wil je meer contact met hem, voeg hem dan toe op Facebook. Houd het in eerste instantie vriendschappelijk en tag hem in grappige filmpjes of quotes. Naarmate jullie contact groeit kun je verder kletsen via Facebook chat, en wie weet later via Whatsapp!

Houd het contact in het begin vooral vriendschappelijk, je wilt namelijk niet de relatie met je zus veranderen. Wanneer je merkt dat er een kans is dat hij jou ook leuk vindt, licht dan je zus in. Vraag aan haar of zij wat meer weet over zijn gevoelens. Geef ook aan dat jij hem eigenlijk wel heel leuk vindt.

Ben je er zeker van dat het meer dan een crush is en ben je verliefd op hem, laat hem dit vooral weten! Heb je tips nodig om op je crush af te stappen? Bekijk dan even dit artikel. Heel veel succes ermee!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: Thinkstockphotos