News

Gepest meisje met bijzondere aandoening slaat terug in emotionele video

De gemiddelde tiener houdt zich bezig met hoe populair ze wel of niet is en of jongens haar leuk vinden, maar Aiesha Ross niet. Wat haar dagelijks bezighoudt is pesten. Of laten we zeggen: gepest worden. Ze werd geboren met een bijzondere aandoening en alsof dat niet zwaar genoeg is, wordt van haar leven een hel gemaakt door de gemene mensen op school. 

Tijd om terug te slaan. Aiesha is nog maar 14 jaar en haar leven is een regelrechte hel. Ze is een meisje dat geboren is zonder anus en daarom altijd een stoma met zich meedraagt. Maar daar blijft het niet bij. Niet alleen moet Aiesha leven met één nier, ze moet namelijk ook leven met de gedachte dat ze nooit in haar leven kinderen kan krijgen. Zoals je je kunt voorstellen is zo'n aandoening zwaar, maar wat doen de kinderen op school? Die pesten haar daarmee. 

Maar Aiesha laat zien hoe sterk ze is. Ze schreef een speech voor haar klasgenoten en had het lef om die voor te lezen. Ze vertelt over de problemen die ze iedere dag weer meemaakt. Het is heel emotioneel om te zien hoe zo'n jong meisje op deze nette manier terug kan slaan naar pesters. "Normaal zijn is dingen doen die anderen doen. Slaapfeestjes, tripjes maken en zwemmen zijn dingen die voor jou makkelijk zijn, maar voor mij niet."
 

Watch on YouTube

Kun je je voorstellen dat dit meisje haar leven zuur wordt gemaakt omdat ze op school haar stomazakje moet legen? Dat ze niet eens de 'normale' dingen kan doen die al haar leeftijdsgenoten wel kunnen doen? Gelukkig is Aiesha zo sterk dat ze kan zeggen dat ze niet anders is, maar uniek. You go girl!

Wat vind jij ervan dat Aiesha zo gepest wordt om haar bijzondere aandoening? Wat betekent 'normaal zijn' voor jou?

Bron en bron

Must reads 👀