Beauty

6 tips tegen een rode neus in de winter

Rudolf The Red Nosed Reindeer… In de wintermaanden is het soms bijna niet te doen, fietsen en lopen in de barre kou is niet heel prettig. Maar helaas komt ‘sneeuwvrij’ in ons land bijna niet voor en moeten wij gewoon door de kou heen. Als gevolg komen wij iedere dag op school of werk aan met een knalrode neus. Hmm, niet heel charmant! Hoe kun je dit dan voorkomen? Girlscene geeft tips! 

Naast dat je een rode neus krijgt van de kou, is het nog erger als je er één hebt door verkoudheid. Die gaat namelijk niet weg als je weer opgewarmd bent en bovendien is de kans groot dat je dan ook nog eens een geïrriteerde en schrale neus hebt van al het snotteren. Niet leuk! We geven je tips om het te voorkomen en te verbergen.

1. Gebruik een voedende crème 
Als je verkouden bent, moet je neus heel wat doorstaan. Je bent voortdurend aan het snuiten en je neus wordt vochtig door het gesnotter. Vervolgens ga je daarmee weer de kou in en de constante wisseling van vochtig naar droog maakt de huid bij je neus geïrriteerd. Daarom kun je het beste je neus beschermen tegen uitdrogen en irriteren met behulp van een hydraterende crème of olie. Denk aan uierzalf, kokosolie of vaseline. 


Vaseline | Kokosolie | Uierzalf 

2. Gebruik altijd een schone en zachte zakdoek
Als je last hebt van een loopneus zijn zakdoekjes je beste vriend. Kies voor schone en zachte zakdoekjes om je neus te besparen. Dus nee, niet even snel met toiletpapier. Tenzij je mega luxe toiletpapier thuis hebt staan natuurlijk ;-). We kennen waarschijnlijk allemaal het gevoel van hard papier op een schrale neus… Ouch!!! 

3. Concealer time!
Gelukkig zijn er genoeg make-up genieën die allerlei slimme trucjes bedenken zoals groene concealer. De groene kleur zal het rode op je neus goed camoufleren en wees niet bang, je neus wordt niet groen ;-). Als je er tenminste niet al te veel op smeert, want anders zie je er misschien wel een beetje groen en raar uit… Zorg er ook voor dat je onder de concealer een hydraterende crème aanbrengt. 

4. Zonnebank, spray tan of bruiningscrème
Dit is een alternatieve tip, want niet iedereen wil dit doen. De zonnebank is niet heel goed voor je huid, maar een kleurtje op je gezicht zorgt ervoor dat jouw rode neus veel minder opvalt. 


Clarins zelfbruiner | Douglas zelfbruiner | Lancaster zelfbruiner

5. Eet gezond
Het is niet zeker dat jouw rode neus hiervan weggaat, maar het verkleint de kans op verkoudheid zeker! Dus als jij genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt helpt dat absoluut tegen verkoudheid!

6. Neusmutsje
Je kan ook altijd nog een neus mutsje opzetten! (Of een bivaksmuts natuurlijk, is wel alleen toegestaan als het extreem koud is!) 😉

 

Heb jij vaak last van een rode neus in de winter? Wat doe jij daartegen? 

Bron, bron, bron