Beauty

10 verschrikkelijke namen van beautyproducten

Als je voor het eerst iemand hoort zeggen dat haar favoriete blush Orgasm van NARS is schrik je misschien een beetje. Orgasm? Een blush…? Yes, er zijn nogal wat merken die ervan houden om hun producten een eh… opvallende naam te geven. 😉 Dat is voor Girlscene reden genoeg om de raarste namen van beautyproducten op een rij te zetten. Dit zijn de gekste! 

Het is natuurlijk heel leuk dat beautymerken hun best doen om hun producten een naam te geven. Vaak zijn dat gevatte namen. Heel slim, want een leuke naam is voor veel meiden al genoeg om een product te kopen. 😉 OPI is er bijvoorbeeld goed in om iets creatiefs te verzinnen voor hun nagellak! Van Can’t a Fjord Not To tot Where Did Suzi’s Man-go?, OPI weet wel hoe ze een leuke naam moet verzinnen. Maar toegegeven, er zijn merken die er minder goed in zijn…


OPI Where Did Suzi’s Man-go? nagellak | OPI Taupe-less beach nagellak | OPI AmazON…AmazOFF nagellak

De vraag is of merken gekke namen aan hun producten geven om op te vallen of dat het een andere strategie is. Maar dit zijn in ieder geval 10 namen waar je jouw vraagtekens bij zet.
 

 

Laten we meteen beginnen met de bekendste namen! In de categorie blush staan twee producten van het make-upmerk NARS. Twee populaire blushes zijn NARS Orgasm en NARS Deep Throat. Allebei nogal eh… seksueel getinte namen. Maar eerlijk is eerlijk, qua kleuren zijn de blushes zeker on point. Niet voor niets zijn het twee favorieten van velen.

 

Over naar nagellak! In deze categorie zijn er maar liefst vier producten die een twijfelachtige naam hebben. Cheeky Monkey Cosmetics spant in ieder geval de kroon. Zij verzinnen wel heel aparte namen voor hun nagellak… Wat dacht je bijvoorbeeld van Make Me Moist, Hot Slut of Cheap Whore? Stel je voor dat iemand vraagt welke kleur je op je nagels hebt en je zegt: “Oh het is mijn favoriet, het heet Cheap Whore.” 😉 Sephora was trouwens ook niet heel tactisch met de naam van één lakje. Zou Iris I Was Thinner een bestseller nagellak zijn?


LUSH maakt leuke producten met dito namen, maar we moeten toegeven dat de Girlscene redactie opkeek van de naam van de nieuwste toothy tabs, wat hun tandpasta is. LUSH heeft dat product namelijk Oral Pleasure genoemd. De link tussen oral en tandenpoetsen is nog te begrijpen, maar met een naam als Oral Pleasure denk je al snel aan andere dingen…

Veel meiden zijn gek op MAC lipsticks. Niet zo gek, want het product zelf is heel goed. Maar MAC slaat wel de plank mis door één lipstick Heroine te noemen. In de Lorde collectie zit zelfs een kleur die Pure Heroine heet… MAC bedoelt het waarschijnlijk niet slecht, maar een twijfelachtige naam is het wel. Maar again, de kleur is wel heel cool.
 

Het merk Cowshed ken je misschien wel van de Beautybox! Cowshed verkoopt producten speciaal voor bad en je huid. De producten zijn heel fijn, maar om de namen van de douchegel uit de Beautybox konden we stiekem lachen op de redactie. De naam van de Cowshed douchegel is namelijk Horny Cow. Zou Cowshed hebben afgekeken bij NARS? Het is in ieder geval niet een douchegel die je snel aan je schoonmoeder cadeau zou doen.


Cowshed Dirty Cow Freshening Hand Wash | Cowshed Udderly Gorgeous Stretch Balm Mark

 

Tot slot is er een oogpotlood dat de aandacht trekt. Urban Decay heeft namelijk een potlood met de naam Psychedelic Sister in de collectie. De intens paarse kleur is mooi om te zien, maar de vraag is waarom je het dan zo’n vreemde naam geeft. 

Wat vind jij van deze namen? Gaat het te ver of vind je het kunnen?