Lifestyle

16x wat we hadden willen weten voordat we ongesteld werden

Als jong meisje konden we niet wachten totdat we ein-de-lijk ongesteld werden. Pas dan was je een “echte vrouw”. Wat wij als naïeve twaalfjarige nog niet wisten was dat je elke maand ondergoed weg moet gooien omdat de bloedvlekken er niet meer uit gaan, en dat het heel normaal is om in je eigen bloed wakker te worden. Tot zover het “vrouw zijn”. Girlscene zet 16 dingen op een rij die we graag wilden weten voordat het maandelijkse feestje begon. 

1. Niemand ruikt dat je ongesteld bent
Waarschijnlijk voel jij je gedurende deze week vies en denk je dat iedereen aan je kan ruiken dat je ongesteld bent. Relax, niemand heeft door dat jij ongesteld bent. Tenminste, niet voordat je met die grote vlek op je broek voorbij kwam lopen ;-).

2. Het is niets om je voor te schamen
Alle vrouwen worden ongesteld, het is daarom ook helemaal niets om je voor te schamen.

3. Met een tampon in kun je plassen
Er zijn dus twee gaatjes down under. Dit betekent dat je dus gewoon kunt plassen met een tampon in, no worries.

4. Je kunt het niet ophouden
Dacht je dat je het wel zou kunnen “ophouden”, net als bij plas? Nee meisje, dan zit je er ver naast. Accepteer het en let’s keep it floating.

5. Zeg vaarwel tegen mooie lingerie
Er zijn twee heel simpele redenen. Nummer één: een string zit nou eenmaal niet zo lekker deze week. Haal die granny pants maar snel tevoorschijn! Nummer twee: je krijgt o-ver-al bloedvlekken in. Beter trek je dus niet dat nieuwe Victoria’s Secret setje aan wanneer je het voelt aankomen.

6. Zorg dat je altijd chocolade op voorraad hebt
For obvious reasons.

7. De kassière in de winkel maakt het niets uit dat je ongesteld bent
Wat egoïstisch om te denken dat de kassière het wat kan schelen dat je een pak maxi tampons koopt. Ook zij wordt ongesteld en vindt jouw menstruatie echt niet zo belangrijk.

8. Ja, je zal doorlekken
En nee, dat is niet erg.

9. Je bent een emotioneel wrak
Berg alle romantische films maar op, het enige wat jij deze week mag kijken zijn actiefilms. En zelfs daar weet je nog bij te huilen. Lang leve de hormonen.

10. Neem altijd maandverband mee 
Om jezelf te beschermen is het verstandig om een extra tampon of maandverband in je tas te proppen. Better safe than sorry.

11. Niemand ziet het touwtje zitten
Je kun met een gerust hart gaan zwemmen. Die verhalen over een tampontouwtje die je vroeger las in de Tina zijn niet waar.

12. Het doet pijn
Niets kan je voorbereiden op de pijn die kramp gaat brengen. Zorg dat je een kruik, Feminax en chocolade bij de hand hebt.

13. Het is onregelmatig 
Wanneer je een paar dagen over tijd bent, flip dan niet meteen. Het kan zijn dat je menstruatie wat later is. Dat is heel normaal.

14. Het verrast je altijd
Net wanneer je denkt dat je ervan af bent komt het er toch plotseling weer aan. Yes…

15. Je huid is een ramp
Je hormonen zijn overal en nergens en laten je huid achter als een krater. Super leuk, dat vrouw zijn…

16. Je wordt dikker
Dit geldt niet voor iedereen, maar over het algemeen kom je wat aan nadat je ongesteld bent geworden.

Lees hier meer herkenbare momenten tijdens je menstruatie.