Lifestyle

Heftig verhaal: Ik ben eenzaam, verdrietig en waardeloos

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje dat ongelukkig was op school.

Het begon allemaal ongeveer zo’n 2,5 jaar geleden. Voor mij was van de basisschool naar de middelbare school een grote stap. Het voelde voor mij als iets gigantisch, aangezien ik helemaal alleen naar mijn middelbare school ging.

Toen ik begon op de middelbare school was er één meisje dat het jaar over moest doen, hierdoor was ze al bekend op school. Ze vond zichzelf erg leuk en populair, hierdoor nam ze van iedereen steeds meer afstand. In eerste instantie dacht ik dat we vrienden waren, maar ik kwam er al snel achter dat zij hier anders over dacht. We kregen ruzie die tot vandaag de dag nooit helemaal is uitgesproken en nog steeds invloed heeft op onze “vriendschap”.

Ik voelde me alleen, verdrietig en waardeloos. Al mijn nieuwe vrienden hadden me verlaten en waren de ruzie inmiddels zat. Het was die tijd dat ik begon met mezelf pijn te doen. Eerst begon het met knijpen, maar dat ging al snel over naar krassen zetten met een schaar. 


Ik ga even een stuk verder, naar oktober, het begin van de tweede klas. De ruzie was nog steeds niet opgelost, niemand wist waarom en de oorzaak waren we allang weer vergeten. De depressieve gedachtes waren er nog steeds. De krassen waren veranderd in bloederige lijnen met scherpere objecten. Ik voelde me ontzettend leeg. Ik had geen tranen meer om te huilen, en het maakte me vrij weinig uit hoe mensen tegen mij deden. Ik praatte met niemand over deze situatie, een grote fout.

De winter was gemakkelijk, ik droeg lange mouwen en niemand zag mij krassen. Toch was ik altijd erg alert, dat kostte ontzettend veel energie. Doordat ik met niemand over mijn gevoelens praatte werd alles steeds erger, ik kreeg zelfmoordneigingen. Ik heb een aantal keer geprobeerd er een eind aan de maken, maar gelukkig is dat niet gelukt. Eind dit jaar ben ik begonnen met te praten over mijn gevoelens. Dit is de beste keuze die ik tot nu toe gemaakt hebt. Het lucht zó op om er over te praten.

Ik besloot om de tweede klas over te doen, mijn cijfer waren namelijk ontzettend slecht. Ze weerspiegelden hoe ik me voelde. Ik zit nu in een leuke klas en voel me stukken beter. Natuurlijk val ik af en toe wel terug in mijn oude patroon, maar hier leer ik alleen maar weer van. Ik hoop dat jullie beseffen dat het ontzettend belangrijk is om ergens over te praten wanneer iets je dwars zit. Praat alsjeblieft met ouders, docenten, familie of vrienden.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Beeld: Thinkstockphotos