Beauty

7 tekenen dat je de juiste foundation draagt

Eerlijk is eerlijk, foundation is niet het moeilijkste product om aan te brengen, maar het is wel lastig om de juiste kleur en de juiste formule voor jouw huid te vinden. Girlscene heeft al veel artikelen aan dit onderwerp gewijd. Van veel voorkomende foundation fouten tot de beste foundations voor een lichte huid… Maar hoe weet je of je de juiste foundation draagt? Girlscene legt het uit.

Draag jij de juiste foundation? Zo kom je erachter! 

1. Je foundation loopt mooi over van je gezicht naar je nek.
Veel meiden testen een foundation in de winkel uit door het op de rug van hun hand of op hun pols aan te brengen. Maar wist je dat je daardoor sneller met de verkeerde kleur de winkel uitloopt? De kleur van je hand en pols is vaak niet hetzelfde als de kleur van je gezicht en nek. Daarom is de beste plek om foundation te testen van je kaak tot je nek. Als je twee of drie kleuren pakt en daarmee een streep op je kaak zet kun je zien welke kleur het mooiste samensmelt met je huid.

2. Je test de foundation niet alleen in de winkel.
Het beste licht blijft daglicht, dus baseer je keuze niet op wat je ziet in de winkel. Loop naar buiten met een spiegel om te kijken of de foundation in daglicht ook een match is. Wat nog beter is is om een slimme koper te zijn en een sample te vragen zodat je de foundation eerst kunt uittesten voordat je het koopt. In de drogisterij gaat dat alleen niet, dus dan is de foundation testen in daglicht de beste keuze.


3. De foundation maakt je huid niet droog of vet.

Vervolgens is het heel belangrijk dat je een foundation hebt die bij jouw huidtype past. Niet alleen de kleur van de foundation zorgt ervoor dat je een goede match hebt, want ook de formule van de foundation speelt een grote rol. Zo is een matte foundation geschikt voor iemand met een normale tot vette huid en staat een glowy foundation het mooist op een normale tot droge huid. Wie een matte foundation op een droog huidtype gebruikt ziet al snel dat het er niet natuurlijk uitziet. En gebruik je een glanzende foundation op een vette huid? Dan gaat je huid er alleen maar vetter uitzien gedurende de dag.

4. De foundation voelt niet zwaar aan.
Het mooiste is als de foundation natuurlijk oogt op je huid. Wat wil dat zeggen? Dat je de foundation eigenlijk niet ziet zitten. Dat resultaat bereik je als je een foundation hebt die niet zwaar aanvoelt op de huid. Met andere woorden: je voelt het niet dat je make-up draagt. Het heeft allemaal te maken met de textuur van de foundation. Hoe dikker de foundation, hoe zwaarder het aanvoelt. Dus heb je een heel vloeibare foundation? Dan geeft dat je huid een natuurlijke finish.

5. De kleur past bij je.
We hebben het al gehad over hoe je de foundation het beste test, maar een foundation past natuurlijk pas echt bij je als de kleur ook on point is. Je hebt de juiste foundation te pakken als de kleur niet te licht of te donker is en als de ondertoon bij jouw huid past. Dat laatste betekent dat de foundation je huid niet oranje of roder maakt, maar ook niet geler. Tip: maak eens een foto met flits als je de foundation draagt en gebruik verder geen concealer of poeder. Dat is een goede test om te zien of de foundation jouw kleurmatch is.

6. Je krijgt geen puistjes of uitslag van de foundation.
Hoewel make-up tegenwoordig kwalitatief goed is bestaat de kans toch dat je er bijvoorbeeld puistjes van krijgt. Als je merkt dat je huid er niet goed op reageert kun je het beste stoppen met het gebruiken van die foundation. Weet je niet zeker of de foundation de boosdoener is? Draag de foundation dan een tijdje niet en check later nog eens of je weer puistjes krijgt. 

7. De foundation smelt mooi samen met de huid.
Als je de foundation aanbrengt met je vingers, spons of kwast krijg je altijd een vlekkeloos resultaat. Yay, grote kans dat je een goede foundation te pakken hebt! Het betekent dat de foundation niet te zwaar is en mooi samengaat met jouw huidtype. En je ziet 'm dus niet zitten op de huid.

Ben je nog op zoek naar een fijne foundation? Dan zijn de volgende foundations misschien wel iets voor jou. Klik op de afbeelding of de beschrijving om naar het product te gaan.

Foundation €4 – Foundation €8,99

Foundation €8,95 – Foundation €15,95

Welke foundation is jouw favoriet?