Health

16 dingen die kickboks meiden zeker zullen herkennen

Ieder meisje dat kickbokst weet dat kickboksen niet zomaar sporten is… Een uurtje fitness is heel leuk en goed, maar totaal niet te vergelijken met een uur kickboksen. Jij bent na de les blij dat je niet knock-out op de grond ligt, want damn wat is dat zwaar! Maar tegelijkertijd voelt het oh zo goed. Sta jij iedere week je in het zweet te werken tijdens de kickboks les? Dan zul jij deze 16 dingen zeker weten herkennen. 

1. Natte bokshandschoenen
Als jij niet je eigen handschoenen hebt aangeschaft is het heel fijn dat de sportschool ze aan je uit kan lenen. Iets minder is dat ze vaak aan de binnenkant nog drijfnat zijn van je voorganger… Bah! Misschien toch maar je eigen handschoenen aanschaffen?
 

 

2. Je eerste les begon je ‘maar’ een halfuur te laat
Hoe krijg je die bandjes ook alweer precies om je handen? 

3. Je had kickboksen een klein beetje onderschat
Ja tuurlijk heel stoer dat kickboksen, maar dat het zo zwaar was wist je écht niet… Dus daarom hebben kickbokers zo’n strak figuur ;-).

4. Is dit serieus de warming up?
De warming up is vaak al zo heftig dat jij je echt afvraagt of je deze les ooit gaat overleven… 
 

 

5. Je voelt je mega badass als je hoeken uitdeelt
Voortaan moeten vervelende mannen goed oppassen, want jij weet inmiddels precies hoe je zo’n rechtse hoek moet uitdelen :-). 
 

 

6. Soms is het een beetje verwarrend 
Met het grootste gemak showt je trainer alle uppercuts, stoten en kicks en dat ook nog in allerlei combinaties. Oké rechtse hoek, frontkick en… Wat kwam daarna ook alweer?

7. Je hebt een haat-liefdeverhouding met je trainer
Tijdens het kickboksen kun je hem/haar wel vermoorden door hoeveel herhalingen je wel niet moet doen. OMG, je wilt het wel graag overleven! Maar na de training komt de liefde langzaam weer terug, want het was eigenlijk toch wel heel lekker om tot het uiterste gedreven te worden. 

8. Na het sporten vraagt je moeder of het regende buiten
Je sportkleren zijn namelijk doordrenkt van het zweet… Bekijk het positief: bye bye caloriën en afvalstoffen! En die vieze kleren mogen snel de wasmachine in… 

9. Sparren met een partner was best even eng in het begin
Slaan tegen een denkbeeldige partner is net even iets makkelijker dan tegen een échte tegenstander. Gelukkig went het snel en durf je ook echt je goede moves te laten zien aan een partner. 

 

10. Shake it baby
Trillen doe je als een gek na een les intensief boksen. Best moeilijk nog om zonder knoeien een slokje water te drinken…

11. Na een les kijk je liever niet in de spiegel
Hmm, je uitgelopen mascara en natte haren maken je niet heel prachtig. Volgende keer toch maar zonder make-up en met een strakke staart in de les verschijnen. 

12. De spierpijn
Als je goed je best hebt gedaan is dat de volgende dag héél goed te merken. Lopen en tillen is ineens best moeilijk. 

13. Het is heel verslavend!
Al snel kun jij niet meer zonder deze zware maar heerlijke les. Hoe zwaar het is, het geeft je een kick en je voelt je er uiteindelijk alleen maar enorm goed door. 

14. Je krijgt gespierde benen
Bij kickboksen, de naam zegt het al, gebruik je jouw benen ook veel. Je benen zullen dankzij deze sport ook super strak en mooi gespierd worden. 

15. Het geeft je zelfvertrouwen
Jij zit lekkerder in je vel en weet inmiddels heel goed hoe jij jezelf goed kunt verdedigen. Een heel fijn gevoel! 

16. Het is een uitklaatklep
Als jij stress of zorgen aan je hoofd hebt is een les kickboksen nóg fijner! Jij slaat en schopt al je stress er namelijk uit tijdens het kickboksen. 

Ben jij meer een yoga-meisje? Lees dan hier meer over deze ontspannende sport. 

 

 

Heb jij wel eens gekickbokst? Welke dingen vind jij herkenbaar? 

Bron, bron, bron