Food

Handige tips om jouw gezonde levensstijl goed vol te houden

Ben jij goed bezig en wil je alleen nog gezond eten of misschien een paar overtollige kilo’s kwijt? Super goed, maar dit is best een pittige opdracht. Er zijn namelijk altijd een heleboel verleidingen om je heen die jou het heel lastig maken. Hoe langer je bezig bent, hoe groter de verleidingen zullen worden! Taak is dus om het te proberen vol te houden. Girlscene helpt je hiermee!  

Gezond eten is niet altijd even leuk, vooral niet als je er zo lang mee bezig bent. Die hamburger of die dikke klodder mayonaise mis je heel erg, maar als je zo goed bezig bent is het zonde om aan al die verleidingen toe te geven. Girlscene geeft je tips!

1. Maak een food diary 
Als je goed bijhoudt wat je op een dag eet, weet je ook beter of jij je goed aan je gezonde levensstijl houdt. Eet je te veel of juist te weinig? We kennen allemaal de methode om achteraf alles op te schrijven wat je op een dag gegeten hebt, maar gebleken is dat er een effectievere manier is om je food diary bij te houden. Maak foto’s van al je gerechten! Dit is dus niet alleen sneller en makkelijker, maar het werkt ook beter voor je. 
 

Het maken van foto’s van je eten heeft dus echt voordelen… Blijkbaar laat het je goed nadenken over je keuzes en bedenk jij je eerder als je veel ongezonde dingen op je bord hebt liggen. Foto’s liegen ook niet, terwijl je in een geschreven dagboek misschien de porties net iets kleiner beschreef dan ze echt waren Een goede app die je voor de foto’s kunt gebruiken is YouFood. 

2. Drink een glas water als je honger hebt
Vaak verwart het lichaam het ‘hongergevoel’ met dorst. Voordat je een extra maaltijd naar binnen werkt kun je dus beter eerst een glas water drinken. Gaat het hongergevoel niet weg? Dan kun je gerust wat eten! 

3. Eet langzaam
Als je snel alles naar binnen werkt, heb je niet door dat je vol zit. Eet een stuk langzamer. Hierdoor neemt je lichaam het eten en alle voedingsstoffen die er in zitten veel beter op. 

4. Stel een realistisch doel op
Het is goed om gezond te willen eten, maar als je dit niet gewend bent en normaal gesproken iedere week langs de McDonalds ging, is dit niet heel makkelijk voor je. Bouw langzaam op! Het is niet erg om af en toe nog eens iets ‘ongezonds’ te eten, maar doe het dan met mate. 

 

 

5. Kauw op kauwgom
Vaak heb je gewoon zin om ergens op te knauwen, vooral tijdens het leren of tv kijken. Dan kun je beter op een kauwgom kauwen. 

6. Eet niet te weinig
Als je te weinig eet, heb je veel meer kans op een vreetkick! Sla geen maaltijd over en zorg ervoor dat je geen erge honger hebt gedurende de dag. 

7. Eet gevarieerd
Als je iedere dag hetzelfde gezonde recept eet, kun je dit na een tijdje echt niet meer naar binnen krijgen en grijp je veel eerder naar die zak chips. Er zijn enorm veel gezonde recepten te vinden op internet. Gevarieerd eten is sowieso veel beter voor je! Klik hier voor inspiratie.

Kan je toch de sleche dingen niet achter je laten? Bestel dan deze leuke items met slechts één klik op de afbeelding :-)!

 
Fast Food Make-up Bag | Eat Dinner Don’t Jog Boek

 
Soap Cupcake | Cupcake Pyjama 
Vind jij het moeilijk om gezond te eten?

Bron, bron, bron

Must reads 👀