Food

6 snelle en gezonde recepten voor lunch of tussendoor

We willen allemaal afvallen, gezonder leven of op gewicht blijven, maar als het erop aankomt hebben we vaak geen tijd om gezond eten te maken of mee te nemen. Terwijl je rent naar de trein of voor je leven naar school fietst, kom je erachter dat je alwéér je lunch en tussendoortje vergeten bent. Om je een handje te helpen hebben we de makkelijkste, lekkerste en gezondste recepten van YouTube voor je op een rij gezet.

Heb je al eens van food prep gehoord? Hierbij maak je aan het begin van de week voor meerdere dagen eten, zodat je het de rest van de week niet meer hoeft te doen. Dat scheelt je dus een hoop tijd als je het druk hebt. Het zijn maaltijden en tussendoortjes die je voor langere tijd kunt bewaren. Op deze manier hoef je het alleen maar in je tas te gooien als je haast hebt en kun je de deur uitrennen. Vergeet niet om gezond en lekker te ontbijten, dat is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. 

Ei muffin

Watch on YouTube

Het stel in deze video maakt voor een week lang ei muffins. Heel makkelijk en vol met groenten en eiwitten en gewoon super lekker. Goed als tussendoortje of als je er meer dan één neemt is het ook een prima lunch.

Tussendoortjes

Watch on YouTube

De man in deze video laat je zien hoe je makkelijk en snel heel smaakvolle tussendoortjes maakt. Of je nu zin hebt in een zoete of een zoute snack, hij laat je zien hoe je het gezond en snel maakt. Maak ze de avond van tevoren en neem mee in een bakje. Ook hier geldt weer dat je meerdere porties mee kunt nemen.

Couscous en pastasalade

Watch on YouTube

In deze video zie je lunch ideeën die je goed van tevoren kunt klaarmaken. Eline geeft vijf ideeën, maar eigenlijk zijn alleen de couscous- en pastasalade gezond. Je kunt het jezelf ook makkelijker maken en ervoor kiezen om van één van de recepten in één keer meerdere porties te maken.

Salade in een potje

Watch on YouTube

Je kunt ook voor een lekkere salade gaan. In de video maken ze salade in een potje, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een bakje gebruiken. Deze salade is lekker fris en de video is heel duidelijk gemaakt.

Bijzonder ontbijt en lunch

Watch on YouTube

Andrea laat je heel bijzondere opties zien voor ontbijt en lunch. Had je ooit gedacht aan ijs als ontbijt? Dat klinkt toch ideaal?! Daarnaast geeft ze aan het eind van de video een gezondere variant voor je frappuccino. 

Snacks

Watch on YouTube

Deze snacks zijn super gezond maar wel lekker en echt een aanrader als je van groente en fruit houdt. Deze snacks zijn misschien echt iets meer voor tussen lunch en avondeten in, omdat je lekker kunt dippen. Ook zijn de porties niet zo groot. Ideaal dus. 

Klik op de afbeelding om een van deze items te bestellen.

 

 

Welke recepten ga jij uitproberen?