Lifestyle

Waarom je écht Animal Crossing: Happy Home Designer moet spelen

Lieve dieren, grote wensen en een uitdagende opdracht. Dit zijn de ingrediënten van Animal Crossing: Happy Home Designer. De dieren uit het dorp komen naar jou toe met het verzoek om hun huis te stylen. Het is aan jou als interieurstylist om de wensen van jouw klanten in vervulling te laten gaan. Girlscene's Emma speelt het spel al een tijdje en deelt graag haar cases met jou. Wat heeft ze allemaal ontworpen en waar is ze het meest trots op? Je leest het hier.

Als je een game zoekt die je zowel onderweg als tijdens een regenachtige dag kunt spelen, dan ben je bij Animal Crossing: Happy Home Designer aan het juiste adres. Je bent de nieuwste werknemer van Tom Nook en het is aan jou om je te bewijzen als interieurstylist. Je wordt meteen in het diepe gegooid en voert direct opdrachten uit. Jouw klanten zijn de (schattige!) dieren uit het dorp. De klanten vertellen hun wensen en het is aan jou om de ruimte naar hun smaak in te richten. Onthoud: klant is koning! 

Als je van inrichten houdt dan is deze game echt iets voor jou. Het inrichten is geen rocket science. Stap één: behang en vloeren. De volgende stap is om grote meubels te kiezen. Daarna maak je de ruimte af door accessoires toe te voegen. Je versleept de meubels met het pennetje van de Nintendo 3DS XL, heel makkelijk dus! Naarmate het spel vordert kun je steeds meer. Hoe meer ruimtes je hebt ingericht, hoe meer keuze uit meubels, behang en vloeren je hebt. Bovendien ga je ook andere ruimtes als klaslokalen en restaurants inrichten. Eigenlijk richt je het hele dorp in. Hoe leuk is dat!

Het leuke aan Animal Crossing: Happy Home Designer is dat het geen game is die je uren achter elkaar moet spelen om verder te komen (maar geloof ons: dat wil je wel), je kunt ook één ruimte inrichten en het spel daarna weer even wegleggen. Girlscene's Emma speelt de game al een tijdje en wil graag een aantal cases met jou delen:

Goldie
De allereerste klant is er eentje die je nooit meer vergeet. Goldie, een lieve en bescheiden hond, zocht een ruimte waar ze haar favoriete boeken kan lezen. Het belangrijkst is dat het een knusse ruimte wordt, daarom was de openhaard het eerste wat geplaatst werd in de kamer.

Lopez
Daarna volgde Lopez, een hert dat graag een futuristische kamer wilde. Totaal anders dan Goldie dus! Geen ouderwetse meubels voor Lopez, maar uitsluitend moderne meubels. Lopez kan genieten van zijn gadgets in zijn nieuwe kamer.

Tangy
Tangy is een vrolijke kat die ook een vrolijk interieur wenst. Ze is dol op fruit en wil dit dan ook zoveel mogelijk in haar kamer terug laten komen. Dat is zeker gelukt!

Klaslokaal
Animal Crossing: Happy Home Designer beperkt zich niet tot het inrichten van kamers. Je mag ook openbare ruimtes inrichten! Je moet hier wel genoeg ervaring voor hebben, dus dit kun je pas doen naarmate je het spel een aantal keer hebt gespeeld. Het leuke aan het inrichten van openbare ruimtes is dat je vervolgens ziet dat de inwoners jouw ingerichte ruimte gebruiken. Ook kun je zelf kiezen welke inwoner welke taak uitvoert. Het is dus aan jou om te bepalen wie de leraar en wie de leerlingen zijn.

Carrie
Carrie is een moeder met een klein kindje (een baby kangoeroe, hoe lief!). Carrie is nieuw in het dorp en zocht een stuk land waar ze haar huis en tuin kan laten bouwen. Ze was bij Tom Nook aan het juiste adres, want dat hadden wij wel voor haar! Emma had de taak om de perfecte locatie te kiezen en om de tuin én het huis in te richten. Emma is dan ook het meest trots op dit project, want het was behoorlijk pittig om zowel een huis als een tuin te stylen. Carrie's enige wens? Dat de tuin en het huis geschikt zijn voor haar kind.

Lyle
Werknemers van Tom Nook laten hun huizen normaal gesproken niet inrichten, maar dankzij een amiibo-kaart is collega Lyle toch overgehaald! Lyle -een oudere, serieuze otter- had geen wensen, Emma mocht helemaal zelf bedenken hoe ze zijn huis én tuin wilde inrichten. Extra spannend, want je wilt natuurlijk wel dat je klant én collega tevreden over jouw werk is. No pressure ;-).Leuke extra van Animal Crossing: Happy Home Designer is de amiibo-kaarten. Deze kaarten koop je in pakjes van drie, waaronder één speciale. Met de amiibo-kaarten kun je coole extra's toevoegen aan het spel. Je kunt direct contact opnemen met je favoriete personages. De inrichting die je hebt gemaakt voor een gast die je via een amiibo-kaart ontving, kun je opslaan op dezelfde kaart. Deze kun je daarna aan een vriend uitlenen die je design kan bewonderen! Heb je een amiibo-kaart dubbel? No problemo, door te ruilen met vrienden kun je proberen om zoveel mogelijk bewoners te verzamelen en ook hun woonwensen in vervulling te laten gaan. De Nintendo 3DS XL kan de amiibo-kaarten lezen. Heb je een Nintendo 3DS of een 2DS? Dan kun je ook gebruik maken van de amiibo-kaarten met behulp van het NFC lezer/schrijver accessoire.

Wil je Animal Crossing: Happy Home Desginer ook spelen? Op de website van Nintendo vind je meer informatie en kun je het spel ook bestellen.

Ben jij ook dol op inrichten? Ken jij Animal Crossing: Happy Home Designer al?