Lifestyle

Heftig verhaal: Ik durf niet te praten

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje dat niet durft te praten.

Ik ben altijd al een verlegen meisje geweest. Toen ik twaalf was ging ik naar de middelbare school, samen met mijn beste vriendin. Ik was daar erg blij mee omdat ik bang was dat ik het zonder haar niet zou redden.

De eerste weken in de klas waren goed en ik voelde mij op mijn gemak in de klas. Ik was niet met iedereen bevriend, maar ik praatte wel met iedereen. Toen de tweede periode begon, schaamde ik mij steeds meer voor de dingen die ik deed en werd het voor mij steeds ongemakkelijker op school. Ik stopte ook met praten. Op school merkten de leraren dit wel, maar ze dachten dat ik gewoon nog even moest wennen. 


Een half jaar later sprak ik nog steeds tegen niemand, behalve mijn beste vriendin. Mijn mentor was vaak in gesprek met mij en mijn ouders en samen besloten ze om mij naar therapie te sturen. Mijn klasgenoten vonden dat raar. Ondertussen haalde ik veel onvoldoendes omdat ik dingen niet “durfde”. Ik ging nog steeds elke week naar therapie en daar kwam uit dat ik “selectief mutisme” had. Dit is een ziekte waarbij je in sommige situaties niet durft te praten. Ik vond dat de therapie niet goed werkte en ondertussen werd ik op school uitgelachen omdat ik niet durfde te praten. Maar ik wilde het zo graag! 

Ik voelde mij constant moe en erg verdrietig, ik dacht zelfs aan zelfmoord. Mijn moeder vond ook dat de therapie niet werkte en samen gingen we naar een vrouw die mij masseerde en rustig maakte. Ik ging daar drie keer per week heen en begon steeds meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik begon ook steeds meer te praten.

Nu in de tweede klas vind ik het nog steeds moeilijk om te praten, maar ik ga al vooruit. Ik ga nu nog steeds naar dezelfde vrouw, alleen nu maar één keer per maand. Ik werk heel hard om te leren praten en geloof dat het op den duur komt.

Mijn tip is om te geloven in jezelf. Alles kan goed komen als je er maar in gelooft en hard werkt!

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Beeld: Thinkstockphotos